Α.Ο.Κ.: Πήρε τους τρείς πόντους, "σκαρφάλωσε" στην τρίτη θέση


Δειτε αναλυση του αγωνα και βαθμολογια.
Κέρδισε ο Α.Ο.Κ. με 1-0 τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων και εκμεταλλευόμενος τις απώλειες των ανταγωνιστών του, μείωσε τις διάφορες στο βαθμολογικό πίνακα.
Όπως είχαμε αναφέρει και χθες, η ομάδα της Κυπαρισσίας δεν είχε να αντιμετωπίσει την ομάδα φόβητρο. Είχαμε όμως εξ' αρχής επισημάνει ότι οι επιθετικοί του Παναγόπουλου θα είχαν απέναντί τους μια από τις πιο σφιχτές άμυνες του πρωταθλήματος. Ακριβώς αυτό έγινε και στο Δημοτικό Στάδιo Κυπαρισσίας. Χρειάστηκαν 72 ολόκληρα λεπτά για να ξεκλειδώσει ο κωδικός, "αντίπαλη άμυνα" και άλλα δεκαοκτώ για να διασφαλιστεί η νίκη.
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για καμία από τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν από την αρχή στο ματς ενώ και οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλές άτυχες στιγμές όχι σε επίπεδο ευκαιριών αλλά σε απώλειες παικτών με αποκορύφωμα την αναγκαστική αντικατάσταση του βασικού τους τερματοφύλακα, πριν τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.
Μπορεί οι ποδοσφαιριστές του Τέλου Άγρα να μην δημιούργησαν τις κλασικές ευκαιρίες όμως έκαναν το δικό τους παιχνίδι και με σωστό κλείσιμο των διαδρόμων δημιούργησαν ένα αδιαπέραστο τείχος μπροστά από τα καρέ τους. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν συνεχώς πίσω από την μπάλα, οι παίκτες τους βρίσκονταν πολύ κοντά μεταξύ τους χωρίς να αφήνουν ανοίγματα για τους γηπεδούχους και χωρίς να επιτρέπουν να δημιουργηθεί "διάδρομος", ώστε να βρουν χώρο οι επιθετικοί των Κυπαρίσσιων να κινηθούν. Ωστόσο, ο επιθετικός πλουραλισμός που χαρακτηρίζει τον σύλλογο της Τριφυλιακής πρωτεύουσας κατάφερε να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεχώς αμυνόμενους, παίκτες των Γαργαλιάνων με δύο πολύ καλά σουτ του Μανδραπήλια στο 20’ και στο 25 από την γωνία της μικρής περιοχής των φιλοξενούμενων. Το πρώτο ήταν από πάσα του Mitrov ενώ το δεύτερο το έστρωσε ο Παναγιωτακόπουλος.
Επίσης μια καλή στιγμή χωρίς και αυτή να μετατραπεί σε γκολ, ήταν και ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Λυδιώτης. Ήταν στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και σε μια θέση μεταξύ, κέντρου και μεγάλης περιοχής αλλά η απ’ ευθείας εκτέλεση, αφού πρώτα βρήκε λίγο στο τείχος, χτύπησε στην συμβολή των δοκαριών και κατέληξε κόρνερ για τους γηπεδούχους.
Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου, ο Τέλος Άγρας δεν απείλησε καθόλου την εστία του Παππά και παρότι έπαιξε αρκετά σκληρό ποδόσφαιρο, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι έπαιξε προκλητικά, αντιποδόσφαιρο και με αντιαθλητικό τρόπο, όπως ακριβώς είχαν παρουσιαστεί οι παίκτες του Μεσσηνιακού την προηγούμενη εβδομάδα.
Στην ανάπαυλα ο Παναγόπουλος κατάφερε να αφυπνίσει τους παίκτες του και τους έδωσε να καταλάβουν πως έπρεπε πάση θυσία να πάρουν το τρίποντο και να πλησιάσουν στην κορυφή.
Με την έναρξη της επανάληψης οι ποδοσφαιριστές των κυανόλευκων, παρουσιάστηκαν με διαφορετικό πρόσωπο. Σαν να είχε μιλήσει στην ψυχή τους ο Παναγόπουλος, μπήκαν με φρεσκάδα (σαν να μην είχαν ένα ημίχρονο στα πόδια τους) και παρουσίασαν μια πολύ βελτιωμένη εικόνα.
Ο Μανδραπήλιας ήταν αυτός που είχε την πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου αλλά το πλασέ του δεν ήταν το ιδανικό. Ενώ ο ίδιος παίκτης με σουτ στην συμβολή των δοκαριών, ανάγκασε το τέρμα των αντιπάλων (που πέρασε αναγκαστική αλλαγή στο 1ο ημίχρονο) σε μια εκπληκτική απόκρουση, χάνοντας την δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο να ανοίξει το σκορ. Επίσης και ο Παναγιωτακόπουλος είχε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά μετά από την σέντρα του κορυφαίου σήμερα, Μαργαρώνη (σάρωσε όλη την πλευρά), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.
"Το παιχνίδι μύριζε γκολ συνεχώς αλλά το γκολ αργούσε."
Στο 70’ ο Mitrov με πλασέ πλησίασε το γκολ αλλά και πάλι ή θεά μπάλα είχε άλλα σχέδια.
1-0 Επιτέλους Λύτρωση
Έγραφε 75’ το χρονόμετρο του Νίκα όταν μια σέντρα από τα δεξιά από τον μετρ του είδους, Λυδιώτη, βρήκε στο πίσω δοκάρι τον Mitrov ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους συμπαίκτες του αλλά και τον κόσμο στον έβδομο ουρανό. Η Κυπαρισσία που ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, ήταν κοντά σε μια μεγάλη νίκη, απέναντι σε μια από τιε πιο κλειστές αλλά και πιο δύσκολες άμυνες του πρωταθλήματος.
Στο 84’ ο χρυσός σκόρερ αντικαταστάθηκε από τον Greca Alban καθαρά για λόγους τακτικής δίνοντας την ευκαιρία στην κερκίδα να τον χειροκροτήσει για το χρυσό γκολ που είχε πετύχει λίγα λεπτά νωρίτερα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο Σούπουλι (που αντικατέστησε στο 60’ τον Σιγέρη) είχε μια ευκαιρία να σκοράρει αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας του πήρε την μπουκιά από το στόμα όπως λέμε, λίγο πριν την στείλει με πλασέ στα αντίπαλα δίχτυα.
Ο προπονητής των γηπεδούχων μας είπε για το παιχνίδι:
"Παρουσιαστήκαμε με δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μισό του αγώνα δεν θα έλεγα ότι ήμασταν κακοί αλλά σίγουρα δεν παίξαμε όπως ήθελα. Ωστόσο καταφέραμε να απειλήσουμε τον αντίπαλο δύο τρείς φορές και μάλιστα με αξιόλογες ευκαιρίες. Βέβαια στην κακή εικόνα του αγώνα συνέβαλαν και οι πολλές διακοπές του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε τον ρυθμό μας. Θα έλεγα λοιπόν πως είχαμε ένα μέτριο και ένα πολύ καλό ημίχρονο. Άλλωστε δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι απέναντί μας είχαμε μια καλή ομάδα που κάνει πολύ δύσκολο το παιχνίδι του αντιπάλου ειδικά μπροστά από τα καρέ της. Εμείς, γνωρίζοντας και τα χθεσινά αποτελέσματα είχαμε δύο σκέψεις που έπρεπε να διαχειριστούμε. Αρχικά ότι πρέπει να μείνουμε κοντά στην κορυφή, άρα να νικήσουμε και δεύτερο, να βρούμε το κλειδί που θα ανοίξει την άμυνα του αντιπάλου μας σήμερα. Πιστεύω πως και τις δύο αυτές σκέψεις τις διαχειριστήκαμε ιδανικά και πήραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα."
Τον ρωτήσαμε αν είναι ικανοποιημένος από την γενικότερη εικόνα σήμερα και μας είπε: "Ναι, δεν θα μπορούσα να μην είμαι άλλωστε. Κάναμε ένα παιχνίδι ουσίας. Δεν βάλαμε πολλά γκολ αλλά δεν επιτρέψαμε και στον αντίπαλο να μας απειλήσει ούτε μια στιγμή και αυτό με ικανοποιεί."
Για την συνέχεια: "Βλέπετε," μας είπε, "ότι δεν έχει χαθεί κάτι και αλίμονο αν πριν δύο αγωνιστικές, μετά το ματς με τον Εθνικό Μελιγαλά πετάγαμε λευκή πετσέτα. Είμαστε μέσα στον στόχο μας και πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να μειώσουμε την διαφορά με τους πρωτοπόρους στο μέλλον. Άλλωστε ήμαστε μέσα στις δύο τρείς ομάδες της κατηγορίας που παίζουμε πολύ όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο και μας αξίζει ανώτερη θέση στην βαθμολογία και πιστεύω πως θα την κατακτήσουμε."
Για τον Α.Ο.Κ αγωνίστηκαν οι: Παππάς, Κουρκουμέλης, Μαργαρώνης, Μπεγλεκτσής, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Μανδραπήλιας, Mitrov 84’, Παναγιωτακόπουλος, Σιγέρης 60’, Κιούτακ. Αλλαγές: Σούπουλι 60’, Greca Alban 84’

                                                             Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.