Π.Τσιγγανος: Προγραμματική σύμβαση για βιολογικό Γαργαλιάνων

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ετσι η Περιφέρεια θα αναλάβει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προκειμένου να καταφέρει την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Οπως είπε στην εφημεριδα ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ'' ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος που εισηγήθηκε το θέμα:
«Το πρόβλημα ήταν η μεγάλη καθυστέρηση που υπήρχε στη Διεύθυνση ΠΕΧΩ Πελοποννήσου όπου εκκρεμούσε η προέγκριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου από το 2009, με το Δήμο Τριφυλίας να πιέζει τις σχετικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να βγει η σχετική έγκριση. Ευτυχώς τον Ιανουάριο το θέμα απεγκλωβίστηκε και πλέον απαιτείται η οριστική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Σκοπός της προγραμματικής σύμβασης είναι η επιτάχυνση πλέον των διαδικασιών προκειμένου να κερδηθεί ο χρόνος που χάθηκε στην ΠΕΧΩ. Ετσι θα προχωρήσει από την Περιφέρεια η ολοκλήρωση της διαδικασίας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Επίσης θα συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης και θα αναλάβει και τις υπόλοιπες διαδικασίες που απαιτούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.