Από την Τρίτη αλλάζουν τα πάντα στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

Σε 4 εκατομμύρια εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα θα μειωθούν άμεσα οι μισθοί τους καθώς η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και των επιδομάτων φέρνουν τη μεγάλη ανατροπή ακόμα και στις κοινωνικές παροχές.
Την Τρίτη θα εκδοθεί πράξη του Υπουργικού συμβουλίου με την οποία,θα δίδεται «χρονικό παράθυρο» τριών μηνών στα συνδικάτα, προκειμένου να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να διασώσουν ότι μπορούν από τις κλαδικές αμοιβές.
Από την 1η Μαρτίου μειώνονται κατά 22% οι κατώτατοι μισθοί και τα ημερομίσθια δημιουργώντας τεράστιο βιοποριστικό θέμα σε 360.000 εργαζόμενους που αμείβονται
με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Οι μειώσεις αυτές συμπαρασύρουν προς τα κάτω μια σειρά κοινωνικών παροχών, όπως το επίδομα ανεργίας. Οι ανατροπές στις κλαδικές συμβάσεις και η μερική – σε χρόνο αλλά και σε περιεχόμενο-διατήρηση της μετενέργειας επιφέρουν μειώσεις μισθών που ενδέχεται να ξεπερνούν και το 40%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.