Με κεφι,χορο και αφθονη σατυρα το αποκριατικο παρτυ της Κυπαρισσιας.


Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, το βράδυ, στην πλατεία της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, ένα αυθεντικό, αποκριάτικο πάρτυ διασκέδασε όλους όσους συμμετείχαν, αλλά και τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης που βοήθησαν στην προετοιμασία, αλλά και με την παρουσία τους και τα φωταγωγημένα σπίτια και μπαλκόνια.
Είναι η δεύτερη διοργάνωση αυτού του πάρτυ, ενός θεσμού, που προσπαθεί να καθιερώσει το Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας με στόχο την ανάδειξη και προβολή στο Πανελλήνιο αυτού του ιστορικού και διατηρητέου οικισμού, ο οποίος θα συμβάλλει στην επισκεψιμότητα της Παλιάς Πόλης και την περίοδο του χειμώνα. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος φορέας (το Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας) διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε καλοκαίρι (το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, μαζί με τον Δήμο Κυπαρισσίας) στο Μεγάλο Καλντερίμι το μοναδικό στην Ελλάδα υπαίθριο παζάρι αντικών και τις βραδυές οινογνωσίας Τριφυλιακών οίνων με τον ίδιο στόχο.
Οι παρέες άρχισαν να καταφθάνουν από νωρίς με χορευτικά σκέρτσα και οι φωτιές άναψαν δίνοντας την ξεχωριστή φαντασμαγορία τους. Η φετεινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από αθρόες ενδιαφέρουσες εμφανίσεις, που κατέφθαναν διαρκώς σε παρέες, ακολουθώντας τα 3 θέματα που είχαν τεθεί : Αντιεξουσιαστές και golden boys με στέκι(η αλλιώς λέσχη) το γνωστό και αγαπημένο bar Εντεκα & Εντεκα του Κώστα Παντελή, Πολιτικοί και παπάδες με στέκι την ταβέρνα Πλάτανος του Στάθη Κώνσταντου με τα θαυμάσια ψητά και Αφέντες και ψυχογιοί με στέκι το νέο παραδοσιακό καφενείο-μεζεδοπωλεἰο Παλιά Αγορά του Μιχάλη Βελισσαρόπουλου και Σάκη Διονυσόπουλου, που έδωσε στη Παλιά Πόλη αυτό που της έλλειπε πραγματικά, ένα στέκι για φαγητό από το πρωΐ μέχρι το βράδυ.
Τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ και το κέφι ξεχείλησε αφού μέχρι και τα τραπέζια βγήκαν έξω στο πεζοδρόμιο για να ΄΄κρατήσουν οι χοροί΄΄.
Η οργανωτική επιτροπή
αποτελείται από το Νίκο Ιμιρζιάδη, την Τζίμα Ιμιρζιάδη, τη Σίσσυ Πανοπούλου, το Μπάμπη Μπακολιά, τον Κώστα Παντελή, το Νάσο Σμέρδη και το Στάθη Κώνσταντο, οι οποίοι είναι όλοι υποστηρικτές και φίλοι του Προγράμματος για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας.
«Πιστεύουμε με πάθος», είπε η πρόεδρος του Προγράμματος
Τζίμα Ιμιρζιάδη «ότι η Παλιά Πόλη μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί. Εμείς κάνουμε τα πάντα για να προβληθεί η Παλιά Πόλη και να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα, την τόσο απαραίτητη επισκεψιμότητα που χρειάζεται για να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις που στήθηκαν εκεί, τα τελευταία δύο χρόνια, από νέους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό οι εκδηλώσεις μας έχουν επιπρόσθετο στόχο να στηρίξουν αυτές τις επιχειρήσεις γιατί αποτελούν ένα πυλώνα ανάπτυξης και πίεσης για να αναληφθούν επιτέλους και δημόσια έργα, που όλοι περιμένουμε ».

1 σχόλιο:

  1. Πέρυσι το πρόγραμμα, για την διοργάνωση του πάρτι είχε λάβει κάποια -πολλά για τα δεδομένα- χρήματα (?.000) από το Δήμο, μήπως έλαβε και φέτος?
    ε?
    (ρωτώ καλοπροαίρετα)
    ...γιατί η κ. Παντελάκη για τα περσινά δεν είπε κάτι,
    ε?

    Μ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.