Eλληνική Ομάδα Διάσωσης - παράρτημα Μεσσηνίας - Εθελοντές ζωής

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Δεν γνωρίζω κατά πόσον έχει γίνει αντιληπτός ο ρόλος και η προσφορά των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην πατρίδα μας και προσφέρουν αγάπη και βοήθεια στους συνανθρώπους μας.
Ιδιαίτερα στη Μεσσηνία υπάρχουν πάμπολλες ομάδες εθελοντών που προσφέρουν έργο ζωής στην κοινωνία και τους ανθρώπους .Επειδή πρέπει να αναδεικνύονται οι άνθρωποι αυτοί που με τη συμπεριφορά τους παραδειγματίζουν θετικά τους συνανθρώπους μας , θα ξεκινήσει από πλευράς μου ένα οδοιπορικό στην προσφορά τους.
Σήμερα θα μιλήσουμε για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.).
Πρόκειται για μια, μη κυβερνητική οργάνωση που αποτελείται αποκλειστικά από εκπαιδευμένους εθελοντές πολίτες, με σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας όπου χρειάζεται οργανωμένη και εξειδικευμένη υποστήριξη σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, μαζικών καταστροφών ή άλλων ειδικών καταστάσεων, καθώς και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Η Ε.Ο.Δ. επιχειρεί σε εθελοντική βάση από το 1978
και από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου.
Έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη, διαθέτει 34 παραρτήματα και βάσεις ετοιμότητας σε όλη την Ελλάδα και στελεχώνεται από 2500 περίπου επαγγελματίες και ερασιτέχνες διασώστες ,με άριστη επιστημονική και τεχνική κατάρτιση.
Το παράρτημα της ΕΟΔ Μεσσηνίας, λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2010 και έχει επιδείξει μεγάλο έργο εθελοντικής προσφοράς .
Παρόντες σε πολλές δύσκολες καταστάσεις όπως συμμετοχή σε επιχείρηση έρευνας αγνουμένης στην περιοχή Νερόμυλου Μεσσηνίας, συμμετοχή σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια διάσωσης, σε διάσωση από σεισμούς -όπως στην Τουρκία-, σε κτηνιατρική υποστήριξη και προετοιμασία σκύλων διάσωσης και πολλές ακόμη δραστηριότητες.
Σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις του τόπου μας , πάντα παρόντες και με διάθεση προσφοράς βοηθούν την Πολιτεία και είναι ενταγμένοι στην Πολιτική προστασία του τόπου μας.
Η ανιδιοτελής αγάπη για το συνάνθρωπο είναι εμφανής σε κάθε ενέργεια της ΕΟΔ και τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.