Κατάσχουν λογαριασμούς τραπεζών για 400.000 οφειλέτες στην Εφορία

Σε κατασχέσεις περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, απ' ευθείας από τραπεζικούς λογαριασμούς θα προχωρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα το Ελληνικό Δημόσιο για όσους έχουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς.
Η εντολή που έχουν λάβει προφορικά οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ από το υπουργείο Οικονομικών είναι, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» είναι να εφαρμοστεί ο νόμος 2951/2001 και σε όσους οφείλουν πάνω από 4.000 ευρώ αντί αυτού που ίσχυε έως σήμερα και αφορούσε χρέη άνω των 30.000 ευρώ.
Η διαδικασία αυτή
αφορά περίπου 400.000 φορολογούμενους και θα ενεργοποιείται εφόσον:
Εχουν αποσταλεί τρία μηνιαία ειδοποιητήρια και ο υπόχρεος δεν έχει ανταποκριθεί στη ρύθμιση ή στην αποπληρωμή του χρέους.
Οι Εφοροι έχουν εντολή να δεσμεύουν κινητές και ακίνητες αξίες. Ειδικά για τους τραπεζικούς λογαριασμούς η εντολή αφορά σε λογαριασμούς όψεως ή ταμιευτηρίου και τα πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να δεσμεύουν το ισόποσο του οφειλόμενου ποσού είτε στην Ελλάδα είτε σε θυγατρική της στο εξωτερικό..
Θα δεσμεύονται επίσης θυρίδες ή λογαριασμοί με περισσότερα από ένα ονόματα αν ένα από αυτά έχει οφειλές.
Από τις κατασχέσεις έως σήμερα εξαιρούνται οι καταθέσεις private banking.
Πάντως, όπως σημειώνεται στην ίδια εφημερίδα, πολλοί καταθέτες κλείνουν εδώ και αρκετό καιρό τους λογαριασμούς τους και βάζουν τα χρήματα σε θυρίδες που ενοικιάζονται είτε για λογαριασμό off shore είτε στο όνομα συγγενικών τους προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.