Δεν βρίσκει υπογραφές ο Παπουτσής για να κατέβει για πρόεδρος

Σε δυσχερή θέση έχει περιέλθει τα τελευταία 24ωρα ο Χρηστος Παπουτσής καθώς αδυνατεί να συγκεντρώσει τον αριθμό των 94 υπογραφών που απαιτούνται για να καταθέσει το Σάββατο την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.
Συμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες ο Χρήστος Παπουτσής δεν είχε συγκεντρώσει μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης ούτε 40 υπογραφές
από τον συνολικό αριθμό των 374 μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Παρά τις πιέσεις που ασκει σε βουλευτές και κομματικά στελέχη, ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών κι έτσι να αποσυρθεί από την κούρσα πριν καν καταφέρει να την ξεκινήσει επισήμως.
Στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου πάντως,
αντιμετωπίζουν με προβληματισμό αυτην την προοπτική καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θέλει να υπάρξει κι άλλη υποψηφιότητα, γεγονός που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη νομιμοποποίηση στην κατά τα φαινόμενα άνετη επικράτηση του.
Πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν την πιθανότητα, σε περίπτωση που ο κ. Παπουτσής δεν καταφέρει τελικά να βρει τις αναγκαίες υπογραφές, να ξεπεραστεί το πρόβλημα με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου , όπως συνέβη και το 2007 με τις υποψηφιότητες Παπανδρέου-Βενιζέλου και Σκανδαλίδη. Τότε τελικά, και οι τρεις εγκρίθηκαν δια βοής χωρίς υπογραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.