Ερχεται και νέο τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις

Μπορεί μισθωτοί και συνταξιούχοι να είδαν να πέφτει γερό τσεκούρι στις τσέπες τους λόγω των περικοπών, ωστόσο τα χειρότερα έρχονται αφού τον Ιούλιο θα έρθει στο τραπέζι η συζήτηση για την αναμόρφωση της Εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να τεθεί εκ νέου το θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού . Την ίδια περίοδο το Υπουργείο Εργασίας θα εξετάσει νέες περικοπές στα εφάπαξ έως 30% ενώ το Σεπτέμβριο, όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο.
Το αποτέλεσμα θα είναι η βαθιά ύφεση να οδηγήσει και σε νέες περικοπές των συντάξεων. Πάντως οι συνταξιούχοι
θα δουν τις κύριες και τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται από το Μάιο -με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο-. Από 10% έως 20% θα περικοπούν οι επικουρικές άνω των ευρώ 200 ενώ 12 % θα είναι η μείωση στις κύριες άνω των 1300 ευρώ . Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου οι περικοπές στις κύριες συντάξεις αφορούν κατά 42% συντάξεις του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.