«Χάθηκε η χρονιά» σύμφωνα με τον Δ. Μανιάτη - Τραγική εικόνα για την τουριστική κίνηση

997a30e647c2ce310e0d94fa1a70e651_MΤραγικά είναι τα πράγματα τη φετινή τουριστική περίοδο στη Μεσσηνία, σύμφωνα με όσα τονίστηκαν σε χθεσινή σύσκεψη στο Διοικητήριο, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Μανιάτης είπε ότι «η σεζόν χάθηκε» και σημείωσε πως «έχουμε πολύ μειωμένες αφίξεις και οι κρατήσεις έχουν πάει 1 μήνα πίσω, στα μέσα Ιουνίου, ενώ η περίοδος θα τελειώσει νωρίτερα, το Σεπτέμβριο». Παρατήρησε πως «φέτος δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, να δούμε για του χρόνου».

Ενημέρωσε ότι «χρωστάμε για δημοσιογράφους και τουρ - οπερέιτορς» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου είναι αρνητικά. Εχουν ματαιωθεί πολλά συνέδρια». Ζήτησε να βελτιωθούν και να αξιοποιηθούν οι υποδομές: το αεροδρόμιο, το λιμάνι και οι δρόμοι προς Πύλο, Κορώνη και Μάνη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδαμόπουλος ζήτησε να δοθεί επιδότηση στις εταιρείες low cost για να έρχονται στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και να δοθεί έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό με συστηματική προβολή στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σπύρος Λαγωνικάκος έθεσε το θέμα της ηχορύπανσης και των κατασκευών στον αιγιαλό, ζητώντας ανοχή, »να μη διαμαρτύρεται η κυρά Κατίνα από τη Βέργα για τη μουσική από το Ιστορικό Κέντρο».

Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Γιώργος Τσιχριτζής έκανε προτάσεις κι έθεσε μια σειρά από ζητήματα, μεταξύ των οποίων δημιουργία τουριστικού περιπτέρου στην Καλαμάτα και το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων.

Ο κ. Τατούλης μίλησε για ανταγωνιστική και δυναμική παρέμβαση ζήτησε «να βελτιώσουμε τα πάντα στον τουρισμό» και σημείωσε πως «και καταδυτικά πάρκα και καινούργιες δομές πρέπει να κάνουμε».

 

‘’EΛΕΥΘΕΡΙΑ’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.