Δημοτικο Λιμενικο Ταμειο ιδρυει ο Δημος Τριφυλιας.Ο Κολλιας για Εφορια και Νοσοκομειο

Το θέμα της ίδρυσης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το βράδυ της Παρασκευής. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τριφυλίας για το θέμα τόνισε ότι "υπήρχε παλιότερα απόφαση στο Δ.Σ Κυπαρισσίας για δημιουργία λιμενικού ταμείου, ωστόσο εκείνη την εποχή λόγω απουσίας νομικού πλαισίου το θέμα αδράνησε, ωστόσο τώρα με έγγραφό μας στην αρμόδια υπηρεσία ζητήσαμε να μην ενοποιηθεί το λιμάνι της Κυπαρισσίας στο λιμενικό ταμείο Πύλου καθώς θέλουμε να ιδρυθεί αυτόνομο λιμενικού ταμείο καθώς εκτός από το λιμάνι με την
χερσαία ζώνη που θα επιφέρει έσοδα, υπάρχει το λιμάνι της Μαράθου που θα ενταχθεί σε ευρωπαικό πρόγραμμα, ενώ εκκρεμεί το μάστερ πλάν βάση της προγραμματικής σύμβασης οπότε τώρα μπορούμε βάση της νομοθεσίας να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του με συγκεκριμένο αντικείμενο και οντότητα" για να προσθέσει ότι "ζητήσαμε από τη Περιφέρεια να ωριμάσουν οι συνθήκες για την δημιουργία του ταμείου καθώς η περιοχή μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, τουριστική προοπτική αλλά και προσέλκυσης επισκεπτών οπότε μπορεί να προχωρήσει στην αυτόνομη παρουσία του ώστε να διαχεισριστεί τα αντικείμενα που διαθέτει".
Για το Νοσοκομείο τόνισε ότι 'πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία όπως είναι η πάγια θέση μας σε μια μεγάλη περιοχή με αναπτυξιακές ανάγκες και δυνατότητες αλλά κυρίως με ανάπτυξη βόρεια και νότια του Δήμου οπότε στην προκρούστεια λογική του υπουργείου είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση, παράλληλα πρέπει να συνεκτιμήσουμε το κόστος μετάβασης των πολιτών στην περιοχή όπως ένας Γαργαλιανιώτης σε περίπτωση συγχώνευσης θα είναι αναγκασμένος να διανύσει περισσότερα από 120 χιλιόμετρα για να φτάσει στο προορισμό του για απλές παροχές υγείας οπότε καταλαβαίνουμε ότι όποια σχέδια δημοσιοποιούνται δεν ενισχύουν αυτή την εικόνα ιδίως όταν το καλοκαίρι ο πληθυσμός στο τόπο μας υπερτριπλασιάζεται". Μάλιστα εξήγησε ότι θα αποτελέσει casus belli όποιος πειράξει το νοσοκομείο αναλύοντας τις διαβεβαιώσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και τότε του τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. ότι δεν πρόκειται να θιγεί το νοσοκομείο ενώ μίλησε για παρέμβαση στις αρχές το επόμενο διάστημα.
Σε ότι αφορά τις Εφορίες κατέληξε λέγοντας ότι "αν τα δημοσιεύματα με βάση προσχέδια του υπουργείου έχουν βάση τότε μιλάμε για αφανισμό των υπηρεσιών στο τόπο μας, ο προκρούστης της τροίκας αφάνισε όλες τις υπηρεσίες με καταλύσεις υπηρεσιών στο Δήμο με αποτέλεσμα οι πολίτες να οδηγούνται σε πανικό οπότε με το τρόπο αυτό δεν υπηρετείται η περιφερειακή ανάπτυξη όπως έλεγε ο Καλλικράτης τώρα ερημοποιείται και επομένως δεν μπορούμε να μιλούμε για κοινωνική ισοπέδωση".


''ΦΩΝΗ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.