Επιχειρει το Υπουργειο Αναπτυξης-Υποδομων να απεμπλεξει την ''Ολυμπια Οδο''


  • Στοχος να προχωρησουν τα 4 μεγαλα εθνικα οδικα εργα

Τις 3 άμεσες δράσεις της Κυβέρνησης για να ξεμπλοκάρουν οι 4 "παγωμένοι" αυτοκινητόδρομοι παρουσίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστής Χατζηδάκης.
Αναλυτικά ο κ. Υπουργός Δήλωσε:
"Αναφερόμαστε στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, την Ολυμπία Οδό και την Ιονία Οδό.
Πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα που θα δημιουργήσουν 30.000 θέσεις εργασίας άμεσα και περίπου 50 με 60.000 θέσεις επιπλέον έμμεσα στην
Περιφέρεια. Αποτελούν βασικά
έργα υποδομής για την ανάπτυξη.
Δυστυχώς, οι συνθήκες είναι πολύ δυσμενέστερες στην αγορά και το τραπεζικό σύστημα σήμερα, σε σχέση με την περίοδο υπογραφής των αρχικών συμβάσεων. Έχει ανοίξει μία πληγή που πρέπει να κλείσει, με μια δίκαιη συμφωνία για όλα τα μέρη.
Το θέμα είναι ακανθώδες. Η διαπραγμάτευση θα είναι πολύ δύσκολη και παράλληλα, γίνεται υπό πίεση χρόνου, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας και των ρητρών που ενδέχεται να καταπέσουν.
Ο Πρωθυπουργός όρισε ως διαπραγματευτή εκ μέρους του Δημοσίου, τον κ. Ευθύμιο Βιδάλη, ο οποίος έχει περάσει από σημαντικές θέσεις ευθύνης και μάλιστα προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του.
Η Κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον.
Επομένως, ο προγραμματισμός μας είναι ο εξής:
1ον. Επιδιώκουμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους, για να έχουμε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου την επίτευξη συμφωνίας-πλαίσιο.
2ον. Επειδή είναι αναγκαία η έγκριση της συμφωνίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουμε ήδη ζητήσει τη συμμετοχή εκπροσώπου ή εκπροσώπων της Επιτροπής στις διαπραγματεύσεις, ως παρατηρητών για να συντομευθούν οι διαδικασίες και να αποφευχθούν εκ των υστέρων προβλήματα.
3ον. Φέρνουμε προς έγκριση στη Βουλή όλες τις νέες συμφωνίες, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι το τέλος του έτους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.