Με λαμπρότητα αλλά και δυνατό αέρα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κυπαρισσία!

Με λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε η 192η Εθνική επέτειος της ηρωικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 στην έδρα του δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία, παρά το δυνατό αέρα που πνέει από το πρωί.
Δυνατός αέρας, ωστόσο, που δεν επέτρεψε να γίνει η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Άνω Πόλης, η οποία και έγινε εντός
του ιστορικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος όπου και τελέστηκε η Δοξολογία για την Εθνική επέτειο.
Νωρίτερα το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ακολούθως τελέστηκε η Δοξολογία στην Αγία Τριάδα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, παρουσία των Αρχών του δήμου, αξιωματικών της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, διευθυντών σχολείων και μαθητών με τις Σημαίες, καθώς και συλλόγων, παρουσία και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος δεν κατέθεσε στεφάνι επειδή δεν υπήρχε άλλο διαθέσιμο πέραν εκείνων που περιελάμβανε η πρόσκληση – πρόγραμμα εκδηλώσεων του εορτασμού!
Στη συνέχεια, όλοι μετέβησαν στην Κάτω Πόλη όπου στην οδό 25ης Μαρτίου έγινε η παρέλαση μαθητών και συλλόγων, υπό του ήχους της μουσικής της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας.
Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου τιμώντας με την παρουσία του τη μνήμη των ηρώων της ελευθερίας του έθνους από τον τούρκικο ζυγό. Οι μαθήτριες και οι μαθητές των σχολείων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου!
Φέτος, μάλιστα, για πρώτη φορά παρέλασαν και τμήματα του Αθλητικού Συλλόγου Τριφυλίας, όπως και της Σχολής Χορού Κυπαρισσίας, ενώ για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν παρέλασαν πρόσκοποι!
Πολλοί από τους μαθητές δεν έστρεψαν το κεφάλι προς τους επισήμους, την ώρα που περνούσα εμπρός από την εξέδρα, και κάποιοι από αυτούς το έστρεψαν προς την απέναντι πλευρά που ήταν η Φιλαρμονική!
Μετά την παρέλαση, στην κεντρική πλατεία, μαθητές σχολείων και συλλόγων παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς!

Του Ηλία Γιαννόπουλου
''ΘΑΡΡΟΣ''

1 σχόλιο:

  1. Τι άραγε εκπροσωπούσε ό κος δημήτριος κουκούτσης βουλευτής της χ.α. στον εορτασμό για την εθνική παλιγενεσία ? καί τι άραγε θα σημαίνει για αυτόν το κάτωθι τρίστυχο απο τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου ? " Βούλγαροι & Αρβανίτες , Αρμένιοι & Ρωμιοί , Αράπηδες & Άσπροι με μια κοινήν ορμή , για την ελευθερία να ζώσουμεν σπαθί ! " εκτός καί άν στα ...κρυφά σχολειά τους που ξεκινήσανε εσχάτως για την
    " σωστή διδασκαλία " της ιστορίας το θεωρούνε ψέμα που δέν πρέπει ούτε να διαβάζεται ούτε καί να διδάσκεται !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.