Οι εορταστικες εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Κυπαρισσία

Προχωρουν οι εορταστικες εκδηλωσεις για την ημερα της Ελληνικης Επαναστασης της 25ης Μαρτιου στη πολη μας.
Πιο συγκεκριμενα,αυριο Παρασκευή θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων.
Την Κυριακή το απόγευμα στις 6 ώρα θα γίνει μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον
μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ την Κυριακή το πρωί στον ίδιο πανηγυρίζοντα ναό θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.
Η έπαρση της σημαίας θα γίνει στο ηρώο της Ανω Πόλης από προσκόπους στις 7.30 π.μ. Η Φιλαρμονική θα αναβιώσει το παλιό έθιμο παίζοντας στο κανονάκι του Κάστρου τον εθνικό ύμνο και εμβατήρια, ενώ περνώντας από κεντρικά σημεία της πόλης θα παιανίζει θούρια και εμβατήρια.
Η επίσημη δοξολογία θα γίνει στις 11.15 το πρωί στον ναό της Αγία Τριάδος, όπου θα εκφωνηθεί και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό Ζαχαρία Κανελλόπουλο. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στο ηρώο της Ανω Πόλης με επιμνημόσυνη δέηση από τον κ. Χρυσόστομο και καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους της Πολιτείας και των τοπικών αρχών.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την μαθητική παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 12.15 το μεσημέρι στην οδό 2ης Μαρτίου και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία, από μαθητές των τοπικών δημοτικών σχολείων, του Γυμνασίου, του Λυκείου και τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.