8.000 στρεμματα καρπουζιου στη Τριφυλια

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας: «Η καλλιέργεια εξελίσσεται κανονικά ενώ δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στα φυτά. Φαίνεται ότι οι συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο είναι ευνοϊκές χωρίς
βροχοπτώσεις και υψηλές υγρασίες.
Εκτιμάμε, ότι φέτος δεν θα έχουμε προσβολές από παθογόνα το οποίο θα επιβάρυνε το κόστος προστασίας της παραγωγής. Επίσης δεν έχουμε ζημιές από μη παρασιτικής φύσεως αίτια και συγκεκριμένα από τις καιρικές συνθήκες».
Και προσθέτει: «Αυτή την περίοδο η φύτευση έχει ολοκληρωθεί. Τα περισσότερα καρπούζια είναι ακόμα υπό κάλυψη και εκτιμούμε ότι σε περίπου 10 με 15 ημέρες θα οι παραγωγοί θα ξεκινήσουν να ξεσκεπάζουν. Τα στρέμματα που έχουν καλλιεργηθεί είναι ίδια περίπου με πέρσι και κυμαίνονται στα περίπου στα 7.000 - 8.000».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.