Τεράστιες οι ζημιές στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Ο μόλος σήμερα
Όταν το είχαμε αναφέρει αρχικά χαρακτηριστήκαμε εμπαθείς και «εγκάθετοι» από κάποιους «άσχετους οσφυοκάμπτες» της τοπικής κοινωνίας της πόλης μας. Ομοίως χαρακτηριζόταν και κάθε άλλος που έκανε αναφορά στα τοπικά μέσα, όπως ο φίλος Η. Γιαννόπουλος αλλά και ο Κ. Μπούρας. Τελικά το κακό έγινε και δυστυχώς όλοι οι «μελετητές-πολιτικοί μηχανικοί» που μας κατηγορούσαν και υπερασπίζονταν το έργο του λιμανιού με λυσσαλέα επιμονή διαψεύστηκαν.


Η εικόνα του μόλου την προτελευταία φορα που αναφερθήκαμε
Η εικόνα του πεσμένου προσήνεμου μόλου (στο σημείο που ενώνεται ο παλιός με τον νέο), είναι αποκαρδιωτική και μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει στους κατοίκους της πόλης μας καθώς και στους ψαράδες τις περιοχής. Πλέον η θάλασσα μπορεί να κάνει άνω κάτω την λιμενολεκάνη όποτε αυτή το επιθυμεί θέτοντας σε κίνδυνο τις περιουσίες των ψαράδων της περιοχής αλλά και των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής που πίστευαν ότι στο λιμάνι της Κυπαρισσίας μπορούν να εξασφαλίσουν ένα καταφύγιο για τα σκάφη τους.
Πλέον τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τους ψαράδες αλλά και για το ίδιο το λιμάνι καθώς πλέον, για κάθε μέρα ολιγωρίας από τις αρχές οι ζημιές που θα προκαλούνται θα απαιτούν αρκετές χιλιάδες ευρώ για να διορθωθούν εκτοξεύοντας το κόστος σε δυσβάσταχτο ύψος δεδομένων των δημοσιονομικών όλων των αρχών. (κράτους- δήμου και περιφέρειας).
Η δικαιοσύνη θα έχει αρκετή δουλειά σε αυτή την υπόθεση, τουλάχιστον αυτό ελπίζουμε, ξεκινώντας από αυτούς που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι με το λιμάνι της Κυπαρισσίας στην μορφή που είχε προχθές, συνωστίζονταν οι προτάσεις από πράκτορες, για την έλευση κρουαζιερόπλοιων και πως ήταν και θέμα χρόνου η σύνδεση του λιμανιού με νησιωτικούς προορισμούς του Ιονίου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.