Ο Αλβανός κατηγορούμενος στο δικαστήριο: Ομολογεί την δολοφονία του πατέρα - αρνείται του παιδιού

Την δολοφονία του 35χρονου Φιλίπ Μεσάι αλλά όχι του 3χρονου Κέρι παραδέχτηκε ο Αλβανός Χ.Τ. χθες στο δικαστήριο. Υποστήριξε ότι με τον δολοφονημένο συμπατριώτη του είχαν διαφορές και γι' αυτό τον σκότωσε, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι πήρε την εντολή από τον 49χρονο Καλαματιανό Β.Β. Μάλιστα κατά την εξέταση του πρώτου μάρτυρα
κατηγορίας, αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι ο Αλβανός εκτελεστής σκότωσε και το Σωτήρη Ι. Ψυχόπαιδα, στις 11 Νοεμβρίου 2008. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Β.Β., Γιώργος Ράλλης, ρώτησε τον αστυνομικό αν γνωρίζει για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους ο Φιλίπ Μεσάι και ο Αλβανός εκτελεστής την ημέρα της δολοφονίας Ψυχόπαιδα και πήρε θετική απάντηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Β.Δ., ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε μαζί με τον Χ.Τ., τον Κέρι και τον πατέρα του, αντέδρασε όταν ο Αλβανός εκτελεστής αρνήθηκε διά στόματος της συνηγόρου του Σοφίας Εξουζίδου ότι έσφαξε το μικρό αγόρι. Πήγε να σηκωθεί και αναφώνησε "τι λέει ρε;", αλλά οι αστυνομικοί τον κάθισαν στη θέση του, χωρίς να δοθεί συνέχεια.
Χθες πρώτη μέρα της δίκης της συμμορίας που φέρεται να πουλούσε ναρκωτικά και να εκβίαζε καταστηματάρχες στην Καλαμάτα, οι παρεμβάσεις από πλευράς Β.Β. ήταν συχνές και αρκετές φορές μέσα στην αίθουσα υπήρξαν μικροεντάσεις. Μεγάλο μέρος της διαδικασίας αναλώθηκε στην συζήτηση των αιτημάτων των δικηγόρων υπεράσπισης, τα οποία απορρίφθηκαν στο σύνολό τους.

ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ MAILS ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των Γ.Π., Β.Β., καθώς και του δίδυμου αδελφού του Χ.Β. (ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης), έγινε όταν δύο ανώνυμα mails προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν πως έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση μαζί με άγνωστους αλλοδαπούς για να διακινούν ναρκωτικά και να εκβιάζουν καταστηματάρχες. Μάλιστα είπε ότι σύμφωνα με το περιεχόμενο των mails, ο άγνωστος αποστολέας υποστήριζε ότι η σπείρα προετοιμάζει και μια δολοφονία την οποία θα αναθέσει σε έναν Αλβανό ή Γεωργιανό. Νωρίτερα η υπεράσπιση του Γ.Π., ζήτησε την αποκάλυψη του ανώνυμου πληροφοριοδότη με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ωστόσο απορρίφθηκε από το δικαστήριο.
Να σημειωθεί ακόμη πως οι συνομιλίες -όπως είπε ο αστυνομικός- καταγράφονταν από τη Διεύθυνση Εγκλημάτων Βίας της Αθήνας και στέλνονταν για απομαγνητοφώνηση στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Μάλιστα όταν τέθηκε η απορία από πλευράς των συνηγόρων υπεράσπισης του Β.Β., γιατί αν γνώριζαν για τις τηλεφωνικές συνεννοήσεις για τη διπλή ανθρωποκτονία δεν την σταμάτησαν, ο αστυνομικός απάντησε ότι η υπηρεσία του παρελάμβανε τις ηχογραφημένες συνομιλίες με καθυστέρηση μιας έως και 3 ημερών από την καταγραφή τους.

Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ  ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ
Στη διάρκεια της παρακολούθησης νέα πρόσωπα άρχισαν να συνθέτουν το παζλ και η εγκληματική οργάνωση να αποκτά ταυτότητα. Η υπηρεσία του, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, ζητούσε και έπαιρνε άδεια για την παρακολούθηση κι άλλων ατόμων που τηλεφωνούσαν προς τα νούμερα των 3 προαναφερομένων προσώπων, οι οποίοι κατηγορούνται ως αρχηγοί της σπείρας. Σύμφωνα με τον αστυνομικό οι 3 φερόμενοι ως αρχηγοί έχουν καταγραφεί σε συνομιλίες με τα ονόματά τους, αντίθετα από τα φερόμενα ως μέλη της, για τα οποία χρησιμοποιούσαν παρατσούκλια ή τα μικρά τους ονόματα. Επίσης είπε ότι στις συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικούς και για τα ναρκωτικά, ενώ ούτε οι ποσότητες ξεκαθαρίζουν καθώς αναφέρονταν σε "μισό κόκα κόλα", "μισή σαλάτα", σε "βράχους" και "πέτρες". Ανέφερε ακόμη ότι όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, η συμμορία αναλάμβανε και την είσπραξη χρωστούμενων για λογαριασμό τρίτων προσώπων, κερδίζοντας ποσοστό 30%. Οσον αφορά το διπλό φονικό είπε ότι από τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών προέκυψε ότι ο πληρωμένος εκτελεστής Χ.Τ. ήρθε με το ΚΤΕΛ από την Αθήνα και πήγε στο σπίτι του φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας κοντά στην Πιπερίτσα με ιδιωτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Δ.Σ. Μετά ο Β.Δ. και ο Χ.Τ. πήγαν στη συνάντηση με τον Φιλίπ Μεσάι, αλλά αρνήθηκε παρά τις ερωτήσεις συνηγόρων να εκτιμήσει τι έγινε μέσα στο αυτοκίνητο και ποιος από τους δύο (Χ.Τ., ή Β.Δ.) δολοφόνησε το μικρό.
Σχετικά με το συνάδελφό του, ο οποίος κατηγορείται ότι παρείχε πληροφορίες και συμμετείχε ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση, είπε ότι υπήρξε πρότυπο αστυνομικού.

Ν.Κ.
''EΛΕΥΘΕΡΙΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.