Ξεχάστηκε από όλους η Ολυμπία Οδός - Μέσα στον Απρίλιο κρίνεται η τύχη της

Μέσα στον Απρίλιο κρίνεται η τύχη της Ολυμπίας Οδού και από κυβερνητικούς παράγοντες εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο η νέα σύμβαση παραχώρησης να κυρωθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Και όπως όλα δείχνουν το έργο θα φτάσει μέχρι την Πάτρα καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα
σε εξειδικευμένα πόρταλ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεσμεύεται στη χρηματοδότηση μόνο αυτού του τμήματος με ποσό μεγαλύτερο του 1 δισ. ευρώ.
Παρ’ όλα αυτά στη Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου η υπόθεση φαίνεται ξεχασμένη και κανένας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την υλοποίηση της απόφασης που είχε παρθεί πέρυσι στην παμπελοποννησιακή συνάντηση της Αρχαίας Ολυμπίας, για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Το αίτημα είχε αναλάβει να διαβιβάσει και να υλοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Τζαβάρας, αλλά από αναβολή σε αναβολή η υπόθεση ξεχάστηκε.
Την υπόθεση της Ολυμπίας Οδού όμως δεν ξεχνούν οι φορείς της Δυτικής Πελοποννήσου: Ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας έθεσε το θέμα στην πρόσφατη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννη, επιμένοντας ότι ο δρόμος θα πρέπει να κατασκευαστεί χωρίς περικοπές στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο. Σε αυτή τη συνάντηση έγινε γνωστό ότι το θέμα θα λήξει τον Απρίλιο. Πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην "Καθημερινή" αναφέρουν ότι αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, ενδέχεται να κλείσει και μέσα στο Μάρτιο προκειμένου να εγκριθεί η νέα σύμβαση παραχώρησης από την Κομισιόν. Και τον Απρίλιο ή Μάιο να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα "το σενάριο της κύρωσής της με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (και της ψήφισής της στη Βουλή μετά από 3 μήνες) φέρεται να έχει εξεταστεί, αλλά ενέχει και πολιτικό ρίσκο". Η πληροφορία αυτή ανατρέπει τα μέχρι σήμερα γνωστά περί "παράτασης" του χρόνου κατασκευής του τμήματος Πάτρα - Τσακώνα για μερικά χρόνια, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει ο φόβος καταψήφισης της νέας σύμβασης παραχώρησης αν αυτή προβλέπει κατασκευή του δρόμου μέχρι την Πάτρα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση του κ. Κατσιφάρα με τον κ. Καλογιάννη, ο πρώτος έθεσε το θέμα δύο σημαντικών δρόμων που αλλάζουν τον οδικό χάρτη της Πελοποννήσου. Πρόκειται για την εθνική οδό 111 (Πάτρα - Τρίπολη), καθώς και την εθνική οδό Πύργου - Τρίπολης. Για το θέμα αυτό συμφωνήθηκε να προετοιμαστεί και να οριστεί νέα συνάντηση.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.