Ευνοϊκές συνθήκες για τα κηπευτικά στην Τριφυλία

Ευνοϊκές είναι οι καιρικές συνθήκες το τελευταίο διάστημα για τις καλλιέργειες κηπευτικών στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες βοηθούν στην ανάπτυξη των φυτών. Ωστόσο οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στις καλλιέργειες
καρπουζιού που βρίσκονται υπό κάλυψη.
Οσον αφορά την εξέλιξη των θερμοκηπιακών καλλιεργειών της περιοχής ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, μας επισήμανε πως με την βοήθεια του καιρού οι καλλιέργειες εξελίσσονται πολύ καλά, με την συγκομιδή των αγγουριών να είναι σε πλήρη εξέλιξη και τις εξαγωγές να συνεχίζονται έχοντας φτάσει μέχρι τώρα τους 300 τόνους. Υπογράμμισε δε πως η ποιότητα, η ωριμότητα και οι οργανοληπτικές τους ιδιότητες είναι εξαιρετικές.
Για τις καλλιέργειες καρπουζιού, που αποτελούν επίσης ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής της Τριφυλίας, επισήμανε πως τα φυτά είναι ακόμη υπό κάλυψη και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Να φροντίζουν για τις σωστές αρδεύσεις των φυτών, μόνο με τις αναγκαίες ποσότητες για να αποφεύγουν καψίματα των φυτών και τοξικότητες από τις μεγάλες συγκεντρώσεις θρεπτικών στοιχείων. Ακόμα θα πρέπει να φροντίζουν για τον καλό αερισμό των φυτών μέσα στα τούνελ πλαστικού που βρίσκονται, ώστε η ανάπτυξη των φυτών να είναι σωστή δημιουργώντας καλό ριζικό σύστημα.


K.Mπουρας
''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.