Στην Εισαγγελια η υποθεση του Λιμενα Κυπαρισσιας.

Στην Εισαγγελια Πρωτοδικων θα οδηγηθει το θεμα με το λιμανι της πολης μας καθως η Δημοτικη Αρχη θα στειλει ολα τα στοιχεια και τον πληρη φακελο του εργου στη Δικαιοσυνη επειτα απο απαιτηση της Εισαγγελεως προκειμενου να αποδοθουν ευθυνες και να ζητηθουν κυρωσεις και αποζημιωσεις για τη καταστροφη του εργου.
Η πιεση απο
τον τοπικο Τυπο (εντυπο και ηλεκτρονικο) τις τελευταιες ημερες ηταν μεγαλη οσο και η οργη και αγανακτηση των πολιτων και πιο εντονα φυσικα των αμεσα ενδιαφερομενων,των αλιεων.
Ο κ.Κολλιας απαντα οτι δεν εχει καποια αρμοδιοτητα για το εργο καθως υπαγεται στην Περιφερεια,υποσχεται ομως να πιεσει τα πραγματα προς αυτη τη κατευθυνση ενω θα διερευνηθει και η δυνατοτητα διαυλου επικοινωνιας και εξευρεσης λυσης με το Υπουργειο Ναυτιλιας.
Βεβαια δεν απαντηθηκαν πειστικα τα ερωτηματα των δημοσιογραφων και ιδιαιτερα του Η.Γιαννοπουλου,σχετικα με τις δρασεις και τις πρωτοβουλιες οσο και τις πιεσεις που ασκηθηκαν στη Περιφερεια.
Αναπαντητο εμεινε το ερωτημα επισης εαν ο Δημος στραφει νομικα κατα παντος υπευθυνου ακομη και της Περιφερειας,καθως ο κ.Κολλιας την κατανομασε ως κυρια υπευθυνη για την αδρανεια σε ενα εργο αρμοδιοτητας της.

Αποκατασταση στο Β' μερος του εργου.

Για το θεμα της αποκαταστασης της ζημιας τοποθετηθηκε ο κ.Σαμπαζιωτης λεγοντας οτι προσδοκια ειναι να προχωρησει με την εναρξη του Β' μερους επεκτασης και αναπτυξης του Λιμενα,το οποιο χρηματοδοτειται απο το ΕΣΠΑ με 2,5 εκ. ευρω περιπου,καθως οποια αλλη προσπαθεια (θυμιζουμε οτι εχει υπαρξει κονδυλι προ μηνων 75.000 ευρω απο τη Περιφερεια το οποιο παγωσε λογω της εκτασης της ζημιας ως ασκοπο πλεον) στη παρουσα κατασταση ειναι ματαιη καθως το κοστος πλεον ειναι μεγαλο.Χρονικα οριοθετειται μεχρι το καλοκαιρι του 2013.

Κ.Ρο'ι'λος: Eυθυνες στο Δημο.

Επικριτικος και αυστηρος ηταν ο προεδρος των Ερασιτεχνων Αλιεων κ.Ρο'ι'λος καθως δηλωσε οτι ο Δημος φερει ευθυνη,οτι ολιγωρησε και κωφευε στις πιεσεις των αλιεων,οταν αυτοι του εφιστουσαν τη  προσοχη για το προβλημα το οποιο μερα με τη μερα γινοταν μεγαλυτερο και με κινδυνο το κοστος αποκαταστασης να γινει απλησιαστο.
Ανεφερε οτι πρεπει να εφαρμοστει στο απολυτο η τεχνικη μελετη λεγοντας οτι στη πορεια του εργου ''χαθηκαν'' χρηματα.
Κατηγορησε το Δημαρχειο οτι ουδεποτε ασκησε πιεσεις σε προ'ι'σταμενες υπηρεσιες και φορεις και αφηνει τα εργα υποδομων και αναπτυξης να προσπερνουν χωρις να διεκδικειται τιποτα.
Τελος τονισε οτι αναπτυξη και τουρισμος ειναι συνυφασμενα και επεμεινε επισης στα σοβαρα προβληματα του αλιευτικου καταφυγιου. 

2 σχόλια:

  1. ο κυριοσ Σαμπαζιωτησ γιατι δεν πήγε στον Εισαγγελέα και τη Δικαιοσύνη όταν ήταν Δήμαρχος και γινόντουσαν τότε η κακοτεχνίες που τις έβλεπε;;;;;;;;;;; είναι πολλά τα λεφτά πατριώτες και πήγαν κ σε ντόπια τσέπη,,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσίγγανος - Σαμπαζιώτης - Κόλλιας διαχρονικά ό καθένας με τις ευθύνες που του αναλογεί για την αδράνεια & την ανοχή που επέδειξαν για να μην θιγούν τα συμφέροντα κάποιων μεγαλοεργολάβων καί στην μέση ό Κυπαρισσιώτικος λαός να πληρώνει αλλά καί να μην αντιδρά ! μπεεεεεεεεεε πρόβατα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.