Ανέβηκε η θάλασσα στο δρόμο του Καλού Νερού

Στον παραλιακό δρόμο βγήκε για ακόμη μια φορά η θάλασσα στο Καλό Νερό προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη διάβρωση και εξαφανίζοντας τμήματα της αμμώδους παραλίας. Οι ισχυροί κυματισμοί έφτασαν μέχρι τις ξύλινες κατασκευές δημιουργώντας προβλήματα, ενώ βόρεια του χωριού όλος ο παραλιακός δρόμος γέμισε με φερτά υλικά από την θάλασσα.
Στην περιοχή βρέθηκαν χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο αντιδήμαρχος
Γιάννης Φιλντίσης, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και φορείς της περιοχής.
Ολοι επισήμαναν την ανάγκη υλοποίησης του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας, ενώ διαφωνία για το ποιος έχει το έργο -που δείχνει και την σύγχυση που υπάρχει σε επίπεδο δήμου- υπήρξε μεταξύ δημάρχου και αντιδημάρχου, με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι την ευθύνη του έργου έχει η Περιφέρεια και τον δεύτερο ο δήμος, αλλά και οι δύο να συμφωνούν πως για όλα φταίει ο Σύλλογος "Αρχέλων".
Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας αναφερόμενος στα προβλήματα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οσον αφορά το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας, εμείς το στηρίζουμε από την αρχή, ήρθησαν όσες δυσκολίες υπήρχαν περί ασυμβίβαστου διαφόρων έργων. Το έχουμε πει χίλιες φορές, όλοι έχουμε οικολογική συνείδηση, αλλά δεν μπορείς στο όνομα μιας προχωρημένης και εξωπραγματικής αντίληψης περί οικολογίας να στερείται η περιοχή των αναγκαίων υποδομών. Δεν μπορεί κανείς να στερήσει στους πολίτες του Καλού Νερού αυτό το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και δεν ολοκληρώνεται για διάφορους λόγους και πάντως όχι εξαιτίας του δήμου, να βαλτώνει γιατί κάποιοι έχουν μια διαφορετική αντίληψη».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης επισήμανε: «Παρακολουθούμε την καταστροφή του Καλού Νερού, δυστυχώς συνεχίζεται και θα γίνει τελεία καταστροφή αν δεν αδειοδοτηθεί το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας. Αυτό το έργο πρέπει να γίνει και οι οποιοιδήποτε προστάτες της περιοχής να εκφράζουν τις απόψεις, αλλά δεν μπορεί να είναι τόσο καταλυτικά αρνητικοί. Οχι μόνο θα βοηθήσει τις χελώνες, αλλά θα κάνει προσάμμωση στην ακτή, θα φέρει άμμο, θα βγαίνουν οι χελώνες και θα μπορούν να αποθέτουν τα αυγά τους. Το ΥΠΕΚΑ ζήτησε από το Λιμεναρχείο Πύλου να εκφραστούν για την αναγκαιότητα του έργου κι ενώ όλοι οι φορείς απάντησαν συναινετικά, ο "Αρχέλων" απάντησε αρνητικότατα με κάποιες αιτιάσεις που δεν στέκουν».
Ο πρόεδρος της ΤΚ Καλού Νερού Σπύρος Παπαηλίου τόνισε: «Η αντιδιαβρωτική προστασία είναι αναγκαίο έργο. Γραφειοκρατικά θέματα και αντιρρήσεις από κάποιους συλλόγους πρέπει να τα εξετάσουμε και να δούμε τι γίνεται».
Από την πλευρά του Συλλόγου για την Προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου ο Ναπολέων Βασιλειάδης επισήμανε ότι η περιοχή χρήζει αντιδιαβρωτικής προστασίας, καθώς αυτός ο δρόμος είναι ο πνεύμονας της ευρύτερης περιοχής.
Το μέλος του ΤΣ Καλού Νερού Γιάννης Αναγνωστόπουλος σημείωσε: «Η αντιδιαβρωτική προστασία είναι έργο απαραίτητο που πρέπει να γίνει, διαφορετικά όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να φύγουν αφού δεν θα υπάρχει τουρισμός».

Του Κώστα Μπούρα από την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.