Πολλές ζημιές και προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρισμού στην Τριφυλία

Πολλές ζημιές και σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν στην Τριφυλία τις προηγούμενες μέρες οι δυνατοί άνεμοι, καθώς και η σκόνη της Σαχάρας. Δέντρα κόπηκαν από τον κορμό τους αλλά και ξεριζώθηκαν, κλάρες έπεσαν σε δρόμους, κόπηκαν και έσπασαν τραβέρσες στύλων της ΔΕΗ, ενώ από τη σκόνη της Σαχάρας προκλήθηκαν σπινθηρισμοί σε
τραβέρσες.
Όλη η δύναμη του Πρακτορείου Φιλιατρών της ΔΕΗ ήταν από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και αργά χθες το μεσημέρι στους δρόμους, παρεμβαίνοντας, όπου χρειαζόταν, για την αποκατάσταση των ζημιών – βλαβών και την ηλεκτροδότηση των περιοχών στις οποίες παρουσιάζονταν προβλήματα.
Όπως είπε χθες το μεσημέρι στο «Θ» ο προϊστάμενος του Πρακτορείου Φιλιατρών της ΔΕΗ, Παναγιώτης Ανδριανόπουλος, «σε βαθμό τέτοιο, τόσες πολλές βλάβες, σε ένα τριήμερο, δεν είχαν ξαναγίνει. Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη σημειώθηκαν περίπου 60 με 70 βλάβες. Όλη η δύναμη του Πρακτορείου ήταν επί ποδός και κάναμε άμεσες παρεμβάσεις στα σημεία όπου σημειώθηκαν οι βλάβες για την αποκατάστασή τους. Αρχικά προκλήθηκαν από τον αέρα που ήταν πολύ δυνατός, από Καλό Νερό μέχρι και Μάραθο, σε όλο το παραλιακό τμήμα, από πτώσεις δέντρων και ζημιές στους στύλους. Μόλις έπεσε ο αέρας και την περιοχή κάλυψε η σκόνη από τη Σαχάρα, προκλήθηκαν σπινθηρισμοί στις τραβέρσες».
Το Σάββατο το βράδυ, εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Πλάτη, η ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα στην κεντρική γραμμή προς τη Χριστιανούπολη, και όλη εκείνη η περιοχή (Πλάτη, Περδικονέρι, Χριστιανούπολη) έμεινε χωρίς ρεύμα.
Τη Δευτέρα το πρωί στα Φιλιατρά, από το δυνατό αέρα, κόπηκε κλάρα από δέντρο στο πάρκο της Βλαχέρνας και έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ και σε οικία. Την ίδια μέρα, στην Κυπαρισσία, στην κεντρική γραμμή του δικτύου, δύο φορές προκλήθηκε ζημιά, με αποτέλεσμα να σημειωθεί διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Τα ξημερώματα χθες, γύρω στις 4.00, προσκλήθηκε σπινθηρισμός σε στύλο της ΔΕΗ, στο δίκτυο προς Σελλά – Ραφτόπουλο, και όλη η περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα μέχρι τις 9.00 περίπου το πρωί.
Τη Δευτέρα, προκλήθηκε σοβαρή ζημιά στο Καλό Νερό, στο δίκτυο προς Κοπανάκι και Μελιγαλά, καθώς κόπηκε η μία φάση.
Σε όλα τα περιστατικά, η επέμβαση συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ ήταν άμεση και με τη συνδρομή, σε πολλές περιπτώσεις, της Πυροσβεστικής, κυρίως για το πλύσιμο και τον καθαρισμό από τη σκόνη, η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης γινόταν σε σύντομο διάστημα.

Η. Γιαννοπουλος
''ΘΑΡΡΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.