Αφού ο δήμαρχος δεν κάνει τίποτα, επτά μαθητές της Γ’ Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Κυπαρισσίας

Η περιβαλλοντική ευαισθησία, η ανιδιοτελής προσφορά και η φροντίδα για την ομορφιά της φύσης και δη της παραλίας, βρήκαν την απόλυτη σημασία και αξία τους στο πρόσωπο επτά μαθητών της Γ’ Γυμνασίου Κυπαρισσίας, οι οποίοι σήμερα, μόνοι τους, καθάρισαν την
κεντρική παραλία του Άι-Λαγούδη Κυπαρισσίας! Την ιδέα είχε η μαθήτρια Γεωργία Γιαννοπούλου – Κίζηλη και μαζί με τις συμμαθήτριές της Εύη Γεωργιοπούλου, Μαρία Κουτσαναστάση, Ξένια Τσολαρίδη, Δήμητρα Θεοδωροπούλου και τους συμμαθητές της Άρη Κατωπόδη και Ανδρέα Γεωργακόπουλο, σήμερα, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, χάρηκαν τη λιακάδα δίπλα στη θάλασσα και παράλληλα καθάρισαν, με δικά τους μέσα (γάντια και σακούλες) την παραλία του Άι-Λαγούδη από σκουπίδια και αντικείμενα που εδώ και καιρό τη βρώμιζαν! Τα παιδιά με αυτή τους την πολύ σημαντική, σπουδαία πρωτοβουλία έδειξαν και απέδειξαν προς όλους το δρόμο της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος, την καθαριότητα και αισθητική ομορφιά! Έστειλαν, δε, το μήνυμα σε όλους τους πολίτες να μη βρωμίζουν και μολύνουν το περιβάλλον και δη την παραλία, και κυρίως στο δήμαρχο Τριφυλίας και τη δημοτική Αρχή να ασκούν όπως έχουν υποχρέωση τα καθήκοντά τους στον τομέα της καθαριότητας, με την συνεχή και απρόσκοπτη αποκομιδή των απορριμμάτων και τη συλλογή και απομάκρυνση των σκουπιδιών από παραλίες, πάρκα, πλατείες και άλλους επισκέψιμους δημόσιους χώρους. Όπως είπε στο «Θ» η μαθήτρια Γεωργία Γιαννοπούλου – Κίζηλη, «αφού ο δήμαρχος δεν κάνει τίποτα και είναι τίγκα στα σκουπίδια η παραλία, είπαμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε εμείς και ήρθαμε να την καθαρίσουμε!».


Του Ηλία Γιαννόπουλου
''ΘΑΡΡΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.