Δικογραφια για Κουσελα απο τους εισαγγελεις

Στη Βουλή διαβιβάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης δικογραφία σε βάρος του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά που περιλαμβάνει καταγγελίες πώς παρενέβη ώστε να παγώσει ο έλεγχος σε βάρος εταιρίας
μεταφοράς πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια.
Η εταιρία αυτή, στην οποία μετέχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, κατέθεσε αίτηση επιστροφής ΦΠΑ, όμως κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο δεν δικαιούται επιστροφή, αλλά ότι όφειλε να πληρώσει 5,7 εκατομμύρια ευρώ για το 2005 και άλλα 25 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2006-2010.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κ. Κουσελάς φέρεται να αιτήθηκε το "πάγωμα" της επιβολής των προστίμων, ενόψει της ψήφισης σχετικής τροπολογίας, μετά την οποία τελικά επιστράφηκαν τα 5,7 εκατ. στην εταιρία και διαγράφηκε η υπόλοιπη οφειλή.
Η ζημία του Δημοσίου υπολογίστηκε από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον η Βουλή είναι η μόνη αρμόδια για να επιληφθεί και αυτής της υπόθεσης, με βάση το νόμο για την ευθύνη υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.