Διέρρηξαν Ναό στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιανων

Τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων διέρρηξαν θρασύτατοι ιερόσυλοι χθες τα ξημερώματα, αφαιρώντας τάματα από το προσκυνητάρι, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 5.000 ευρώ.
Οι διαρρήκτες διέθεταν περισσό θράσος αφού ο ναός βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης και σε απόσταση 100 μέτρων περίπου από το αστυνομικό τμήμα, κάτι που όμως δεν φαίνεται να τους πτόησε.
Όπως τόνισε ο εφημέριος
του ναού, π. Βασίλης Παναγόπουλος, ο ίδιος διαπίστωσε την διάρρηξη χθες το πρωί όταν μαζί με τη νεωκόρο πήγε να ανοίξει την εκκλησία.
Ενώ προσπαθούσαν να ανοίξουν την κεντρική πόρτα διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς δεν άνοιγε με ευκολία. Έστω και δύσκολα κατάφεραν να την ανοίξουν και μπαίνοντας στο εσωτερικό του ναού είδαν σπασμένο το προστατευτικό τζάμι μπροστά από το προσκυνητάρι.
Όπως είπε ο ιερέας είχαν χρησιμοποιήσει ένα σκαμπό για να το σπάσουν, ενώ έλειπαν όλα τα τάματα -αρκετά σε αριθμό. Δίπλα ακριβώς ήταν το παγκάρι και το κουτί για το φιλόπτωχο ταμείο, τα οποία όμως οι διαρρήκτες δεν είχαν αγγίξει καθόλου.
Απ' ό,τι φαίνεται μοναδικός στόχος τους ήταν τα τάματα, τα οποία αφού πήραν τράπηκαν σε φυγή και πάλι από την κεντρική είσοδο την οποία και έκλεισαν πίσω τους.
Η κεντρική πόρτα του ναού έχει εμφανή σημάδια από την προσπάθεια παραβίασης, τα οποία δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκε λοστός ή κάποιο παρόμοιο εργαλείο. Εκτιμάται ότι η διάρρηξη έγινε μεταξύ 3-5 τα ξημερώματα, καθώς μέχρι τις 3 περίπου ήταν ανοικτή μία καφετέρια δίπλα από το ναό, ενώ περίπου στις 5 το πρωί άνοιξε ένα διπλανό καφενείο.
Η είδηση της διάρρηξης αναστάτωσε την τοπική κοινωνία, καθώς πέρα από το ότι έγινε σε ιερό χώρο, συνέβη σε κεντρικό σημείο της πόλης, κάτι που ενισχύει το αίσθημα της ανασφάλειας.

Κ.Μπ.
''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.