Ζητείται από τους αρμόδιους: Θωράκιση του λιμανιού της Κυπαρισσίας

Επιτακτική ανάγκη είναι η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, σημειώνει με έγγραφό του ο Λιμενικός Σταθμός Κυπαρισσίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες - υπογραμμίζοντας ότι σε επόμενη θαλασσοταραχή η επέκταση της κατάρρευσης είναι αναπόφευκτη.
Χαρακτηριστικά, στο έγγραφο που απευθύνεται προς
την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κοινοποίηση στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας, το υπουργείο Ναυτιλίας, το Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο, την Κτηματική Υπηρεσία και το Δήμο Τριφυλίας, σημειώνεται μεταξύ άλλων:
"Μετά την τελευταία ισχυρή θαλασσοταραχή με θυελλώδεις ανέμους που έλαβε χώρα την 14-15 Μαρτίου, προκλήθηκε κατάρρευση τμήματος του τοίχου προστασίας του προσήνεμου μόλου λιμένα Κυπαρισσίας διαστάσεων περίπου, μήκους 20 μ. πλάτους 6,5 μ., ύψους 2 μ., στην συμβολή του παλιού με το νέο προσήνεμο μόλο του οποίου το έργο έχει συντελεσθεί στο τέλος του έτους 2007, με αποτέλεσμα από το άνοιγμα που δημιουργήθηκε να εισέρχεται ο κυματισμός κατά την θαλασσοταραχή εντός του λιμένος και να καθιστά απροστάτευτα και επισφαλή τα ελλιμενιζόμενα σκάφη. Επιπλέον, προκλήθηκε περαιτέρω υποσκαφή και απογύμνωση της εξωτερικής θωράκισης τμήματος του εναπομείναντος υφιστάμενου τοίχου από φυσικούς και τεχνητούς ογκόλιθους καθώς και καταστροφή του εσωτερικού μέρους αυτού".


Κ.Μπ. 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.