«Ιερός πόλεμος» μεταξύ του κληρικού και του μητροπολίτη Χρυσοστόμου - Ανακοινωση απο τη Μητροπολη.

«Πόλεμος» μέσω facebook και ανακοινώσεων φαινεται τελικα οτι έχει ξεσπάσει μεταξύ του κληρικού από τα Κρέστενα Ηλείας και του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου.
Ολα ξεκίνησαν,όταν κάποια δημοσιεύματα εμφάνιζαν τον ιερέα Χριστόφιλο Γεωργόπουλο ιδιαιτέρως
δημοφιλή στο facebook , αριθμώντας πάνω από 3.500 διαδικτυακούς φίλους.
Μετά από αυτό ο Μητροπολίτης επικοινώνησε με τον ιερέα από τον οποίο ζήτησε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό, όπως κι έκανε.
Η Μητρόπολη μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για σκανδαλισμό των πιστών.
«Βλέποντας την σελίδα του ως άνω κληρικού και διαβάζοντας δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με την απήχησή της σε θαυμάστριες και θαυμαστές, θεωρούμε ότι το περιεχόμενο της σελίδας αυτής και το επίπεδο της επικοινωνίας με τους φίλους της απάδει στην ιδιότητα του κληρικού και δή του μοναχού και προκαλεί πνευματικούς κινδύνους και ψυχική βλάβη και στον ίδιο και στους αναγνώστες του» σημειώνει η Μητρόπολη.
Όπως φαίνεται όμως ο ιερέας δεν μπόρεσε να «σηκώσει» την απαγόρευση και αποφάσισε να «επαναστατήσει». «Ας με φτάσουν στην ηλεκτρική καρέκλα» έγραψε στους διαδικτυακούς του φίλους, λίγο μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού του, δηλώνοντας έτοιμος να δεχθεί τις συνέπειες.

Γράφει συγκεκριμένα: (Η ορθογραφία είναι δική του)

«ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΡΧΟΜΕ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΟΣΑΝ .ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΔΙΕΠΡΑΞΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ,ΕΑΝ ΘΕΟΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΟΝ 14 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ,ΕΑΝ ΘΕΟΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ Κ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ».

Κάτω από αυτή τη δήλωση του κληρικού έχουν ήδη αναρτηθεί δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης του τύπου «πατερ το Χριστο τον Σταυρωσαν....» και «Εάν το 1/4 των ιερωμένων είχαν την διάθεση να σταθούν δίπλα στον κόσμο όπως εσείς, θα είχαν αποφευχθεί πολλές αυτοκτονίες συνανθρώπων μας. Ο Κύριος δίδαξε την αγάπη και την κατανόηση και ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν αναρτήσατε εδώ πάνω κάτι διαφορετικό από αυτό!».

Μια φίλη του μάλιστα έγραψε «ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ", ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΒΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ. ΔΗΘΕΝ, ΤΑ ΕΣΚΑΜΜΕΝΑ».

Το θέμα είναι ότι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε καθολική απαγόρευση των κοινωνικών δικτύων στους κληρικούς του και είναι άγνωστο τι θα πράξει μετά την απόφαση του π. Χριστόφιλου.
Όπως φαίνεται πάντως, η υπόθεση θα έχει συνέχεια αφού είναι η δεύτερη φορά που ο Μητροπολίτης του ζητάει να κλείσει το facebook κι εκείνος το ενεργοποιεί.


1 σχόλιο:

  1. Τέλος πάντων οι παπάδες τι δουλειά έχουν τώρα με το facebook ; Γράφουν και συμβουλεύουν και μάλιστα ανορθόγραφα;
    Όσο για Δεσπότη ας ηρεμίσει λιγάκι κι ας ασχοληθεί με κάτι που θα είναι θεάρεστο για την κοινωνία μας, όπως π.χ. να μαζέψει και να φροντίσει όλους αυτούς που ζητιανεύουν έξω από τις εκκλησίες.
    Δεν τους βλέπει ή εθελοτυφλεί; Τίνος είναι αυτά τα παιδιά που ζητιανεύουν έξω από την πόρτα της εκκλησίας; Ποιος τα βάζει να ζητιανεύουν; Μόνο ζητιανεύουν ή προωθούνται για να κάνουν και τίποτα άλλο περισσότερο επιλήψιμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.