Πυρκαγιά στις Καρυές νωρίτερα το μεσημέρι.

Νέα φωτιά, μετά την πυρκαγιά στο Κρυονέρι που κατέκαψε 80 στρέμματα , σε λιγότερο από μια εβδομάδα, αυτή τη φορά στις Καρυές.
Ήταν λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι όταν, γύρο από την περιοχή της Νέδας και κοντά στο χωριό Καρυές, φάνηκαν οι πρώτες φλόγες.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία η οποία έσπευσε με 5 οχήματα και 10 άνδρες από το κλιμάκιο Κυπαρισσίας αλλά και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων με επικεφαλής τον ίδιο τον Διοικητή κ. Κ. Γεωργακόπουλο.
Η πυρκαγιά κατέστρεψε περί τα 20 -25 στρέμματα κυρίως παραποτάμιες εκτάσεις με καλαμιές αλλά και περιορισμένης έκτασης ελαιώνες. Το καταστροφικό της έργο τερμάτισε με την επέμβαση της Πυροσβεστικής, μετά από περίπου δύο ώρες.
Είναι γεγονός ότι η κακοκαιρία που έπληξε φέτος την περιοχή μας, με τις συνεχείς βροχές και τους ισχυρούς ανέμους, δεν έχει επιτρέψει στους ελαιοπαραγωγούς να "καθαρίσουν" τους ελαιώνες τους από τα κλαριά, μετά την ελαιοπαραγωγική περίοδο που περάσαμε.
Με την άνοιξη να τελειώνει, πλησιάζοντας την περίοδο της απαγόρευσης φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο, οι αγρότες πλέον πρέπει να κάψουν τα κλαριά ώστε να είναι οι ελαιώνες τους καθαροί.
Με αγρότες της περιοχής που μιλήσαμε μας είπαν ότι: "Ελπίζουμε ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί. Μάλλον κάποιος κάτοικος, αγρότης, θέλοντας να κάψει κλαριά «του έφυγε» η φωτιά γι αυτό και ειδοποιήθηκε άμεσα η πυροσβεστική και στις δύο περιπτώσεις. Με την κακοκαιρία έμειναν πίσω και οι δουλειές μας σε σχέση με τις καλοκαιρινές καλλιέργειες και είμαστε πιεσμένοι χρονικά με αποτέλεσμα να κάνουμε κάποια πράγματα λίγο βιαστικά χωρίς να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα. Ωστόσο οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής θα εξετάσουν τα αίτια των πυρκαγιών." 
Εμείς θα πούμε ότι μακάρι να ευθύνονται κάποιοι απρόσεχτοι, οι οποίοι μπορούν να εντοπιστούν και να συνετιστούν και να μην είναι προάγγελος ακραίων και περίεργων καταστάσεων ανάλογες με αυτές του 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.