ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στη Κυπαρισσια.Διαβαστε την ιδρυτικη διακηρυξη.


                             ΔΙAΚΗΡΥΞΗ  ΤΩΝ  ΕΝΕΡΓΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ

            ΟΙ  ΛΟΓΟΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Έστω και αργά, εμείς η ομάδα  πρωτοβουλίας αντιληφθήκαμε το αυτονόητο: ότι η πόλη ανήκει  σε όλους τους  πολίτες και αυτοί  πρέπει  να είναι  οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για την καλύτερη  λειτουργία  της. Χωρίς την άμεση  συμμετοχή των πολιτών, δεν θα αλλάξει
απολύτως τίποτα, πάντα θα επωφελούνται οι λίγοι σε βάρος των πολλών  και θα υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής μας. Θεωρούμε πως, σύμφωνα με τα δεδομένα, η πλειονότητα των πολιτών   έχει καταλήξει  στην άποψη ότι  δεν θα πρέπει να περιμένουμε να γίνουν  πολλά πράγματα στην πόλη μας και στο  Δήμο από τους εκλεγμένους, μέσω των μηχανισμών αντιπροσώπους. Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αποτελεί ένωση φυσικών προσώπων σε ισότιμη βάση.
Ένας από τους λόγους που φτάσαμε στην σημερινή κρίση είναι, ότι εμείς οι πολίτες δείξαμε υπερβολική εμπιστοσύνη – στους  αντιπροσώπους μας στο Δήμο, και τις κυβερνήσεις, και εκείνοι  δεν την εκτίμησαν, στην καλύτερη περίπτωση αδιαφόρησαν. Υπάρχουν Δήμοι που έκαναν λίγα έργα , κυρίως βιτρίνας, που δεν εξυπηρετούσαν  το κοινωνικό σύνολο, και σπατάλησαν τα χρήματα των πολιτών. Πολλοί  δήμοι με την σπατάλη, - κακοδιαχείριση (αυτή αποτελεί διαπίστωση της ΚΕΔΚΕ και  του διευθυντή δημόσιας διοίκησης και αποκέντρωσης κ. ΡΑΚΙΤΖΗ) υπερχρέωσαν τους πολίτες τους. Τώρα  με τον Καλλικράτη, τα χρέη που δημιούργησαν οι άφρονες, θα τα υπομισθωτών όλοι  οι πολίτες του νέου δήμου. Οι υπεύθυνοι των χρεωκοπημένων δήμων  θα πρέπει να λογοδοτήσουν.
Θεωρούμε πως είναι  λάθος να περιορίσουμε την δράση μας  μόνο  στην πόλη της Κυπαρισσίας, δηλαδή να έχει τοπικιστικό χαρακτήρα.  Ότι καλό,  η κακό γίνεται στο δήμο το εισπράττουμε όλοι. Γι’ αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να περιοριστούμε μόνο στην Κυπαρισσία αλλά και τα χωριά που βρίσκονται κοντά μας.  Ακόμα για την καλύτερη  αντιμετώπιση  των κοινωνικών προβλημάτων   θα πρέπει  να συνεργαστούμε με ανάλογες κινήσεις πολιτών που  μπορεί  να δημιουργηθούν  σε άλλες πόλης και χωριά. Να μην ξεχνάμε πως το καλό των άλλων είναι και καλό δικό μας. Οι δραστηριότητες των ενεργών  πολιτών θα είναι τα  μικρότερα θέματα,  που μπορεί να είναι μια λακκούβα, ένα καπάκι φρεατίου, που απουσιάζει  και μπορεί  να προκληθεί ατύχημα,  μια διαρροή νερού, μέχρι τα πολύ μεγάλα που μπορεί να είναι η επιλογή και η προτεραιότητα έργων που θα γίνουν, καθώς και  η αναζήτηση ευθυνών για κακοτεχνίες που υπάρχουν σε έργα που έγιναν  π.χ.  το λιμάνι, κ.λπ.
Να συλλέγουμε  τις επισημάνσεις και τις  προτάσεις  των πολιτών, να τις επεξεργαζόμαστε και τις προωθούμε στο Δήμο. Καλούμε  όλους   τους πολίτες της πόλις μας  να συμμετάσχουν  και  να συμβάλουν,  στην βελτίωση της ποιότητας  της ζωής  όλων μας. Οι  ενδιαφερόμενοι για ενημέρωση και συμμετοχή  μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία. Στην πρώτη συνεδρίαση  συζητήσαμε και συμφωνήσαμε  την εκλογή 7 μελής προσωρινής   γραμματείας,  μέχρι  την γενική συνέλευση.  Τα μέλη  της γραμματείας για πληροφορίες  είναι:
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ   ΚΟΡΜΑΣ  
ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΛΑΜΠΑΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ   ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   ΠΟΛΙΤΗΣ    
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΟΥΤΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΝΙΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜMATEIA: 6973077142, 6944121127, 6974194308, 2761024660, 2761025579, 6977925579, 2761023191
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΙΝΑΙ https://www.facebook.com/politesgr
E-mail: xelon2009@gmail.com1 σχόλιο:

  1. Το ΠΑΣΟΚ ειναι εδώ ενωμένο δυνατό!!!(O Μποζίκας τί δουλεια έχει μαζι τους;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.