Κλεινουν τα Αστυνομικα Τμηματα της Τριφυλιας;

Εγγραφο απεστειλε ο Δημος Τριφυλιας προς τον Αστ/κο Διευθυντη Μεσσηνιας το οποιο κοινοποιει και στην πολιτικη ηγεσια της Αστυνομιας, οπου εκφραζει τις ανησυχιες του αλλα και την αναγκη για παραμονη οσο και ενισχυση των Αστυνομικων Τμηματων
Κοπανακιου,Φιλιατρων,Γαργαλιανων και της Υποδιευθυνσης Κυπαρισσιας.
Συγκεκριμενα το κειμενο αναφερει:

  ''Εξακολουθούν να αιωρούνται και να πληθαίνουν πληροφορίες κι ενδείξεις που αφορούν το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων αστυνομικών τμημάτων, χωρίς να έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση για τα αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν στο Δήμο Τριφυλίας. Ενόψει λήψεως οποιασδήποτε απόφασης θα παρακολούσαμε να  λάβετε υπόψη και να συνεκτιμήσετε τα δεδομένα που αφορούν στο Δήμο Τριφυλίας και τις αδήριτες ανάγκες ενίσχυσης και όχι υποβάθμισης της αστυνόμευσης της περιοχής:
1. Ο Δήμος Τριφυλίας  δεν αποτελείται από ένα ενιαίο αστικό σύνολο αλλά σε όλες τις ζώνες του (αστική – παραλιακή – τουριστική – πεδινή – αγροτική και ορεινή) εκτείνεται σε εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, καλύπτει δεκάδες οικισμούς (πανω από 70)  κι εκατοντάδες διάσπαρτες οικίες (κύριες, παραθεριστικές, αγροτικές), δεκάδες αγροτοκτηνοτροφικές και επιχειρησιακές μονάδες, που με απίστευτη συχνότητα υφίστανται τις συνέπειες παραβατικής συμπεριφοράς και εγκληματικής δραστηριότητας σε βάρος της περιουσίας, ενίοτε και της σωματικής ακεραιότητας ακομη της  ζωής των συμπολιτών μας.
2. Λόγω  της ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, είτε εποχιακά (λ.χ. περίοδος ελαιοσυγκομιδής) είτε καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου (λ.χ. καλλιέργεια κηπευτικών) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας ενδημεί μεγάλος αρισθμός μεταναστών και λαθρομεταναστών.
3. Η περιοχή του Δήμου Τριφυλίας παρουσιάζει διαρκώς αυξανόμενη τουριστική δυναμική και προς Νότο, με ναυαρχίδα τις εγκαταστάσεις της COSTA NAVARINO, και προς Βορρά όπου διαρκώς αναπτύσσονται νέες τουριστικές μονάδες (Κυπαρισσιακός κόλπος, Καλό Νερό, Ελαία).
Οι λόγοι αυτοί συνηγορούν όχι μόνο για τη διατήρηση αλλά την ενίσχυση  των αστυνομικών υπηρεσιών που λειτουργούν στο δήμο Τριφυλίας.
Συγκεκριμένα:
α.  Η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας και το Α.Τ. Κυπαρισσίας πρέπει να ενισχυθούν με τη συγκρότηση Τμήματος Ασφάλειας, ενώ το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας είναι το μοναδικό που λειτουργεί σε μια περιοχή που όλο και περισσότερο παρουσιάζει κυκλοφοριακή κίνηση. Σημειωτέον οτι στην Κυπαρισσία υπάρχει ιδιόκτητο οικόπεδο της Αστυνομίας που μπορεί να αξιοποιηθεί.
β. Το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών καλύπτει μια ευρεία περιοχή με διάσπαρτους οικισμούς, παραθεριστικές  και αγροτικές κατοικίες και πλήθος αγροτικών μονάδων κυρίως κηπευτικών με καλλιέργειες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Εξ' αιτίας άλλωστε αυτού του λόγου στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών και μέσα στην ίδια την πόλη παραμένουν όλο τον χρόνο μετανάστες και λαθρομετανάστες. Παρίσταται λοιπόν σοβαρός λόγος το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών όχι μόνο να παραμείνει σε λειτουργία αλλά και να ενισχυθεί. Σημειωτέον οτι ο Δήμος μας μπορεί να διαθέσει κατάλληλο κτίριο στα Φιλιατρά για στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος.
γ. Το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων καλύπτει μια περιοχή ευρύτερη της συγκεκριμένης πόλης, ραγδαία μάλιστα αναπτυσσόμενη (Costa Navarino κ.α.). Κι εδώ η ανάγκη αστυνόμευσης είναι επιτακτική όπως επιτακτική είναι και η ανάγκη ενίσχυσης του υπάρχοντος Αστυνομικού Τμήματος, το οποίο σημειωτέον στεγάζεται σε κτίριο που έχει διαθέσει ο Δήμος μας.
  δ. Τέλος, το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου καλύπτει το σύνολο σχεδόν του βορειοανατολικού ορεινού (κυρίως) όγκου με πολλά χωριά που είναι ευάλωτα σε κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές, λόγω της απομόνωσής τους. Καλύπτει επίσης το μεγάλο παζάρι του Κοπανακίου, όπου κάθε Κυριακή συρρέουν εκατοντάδες επισκέπτες.
        Για όλους τους παραπάνω λόγους και όσους χρειασθεί να προσθέσουμε αλλά και προφορικά να σας αναπτύξουμε, η Αστυνόμευση στο Δήμο Τριφυλίας πρέπει να ενισχυθεί και προφανώς να μείνει αποκεντρωμένη στα υπάρχοντα Αστυνομικά Τμήματα.
          Κατανοούμε την οικονομική συγκυρία. Εκτιμούμε ωστόσο ότι το μείζον ζήτημα – αγαθό της ασφάλειας του πολίτη - δεν πρέπει, αυτό τουλάχιστον, να μπαίνει στον μνημονιακό προκρούστη.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.