Αφησαν γερακίνες και ασημόγλαρους

Ο μεσσηνιακός ουρανός είναι πλέον πιο πλούσιος σε γερακίνες και γλάρους που πετούν ξανά ελεύθερα. Χρειάστηκε όμως πολλή δουλειά, πολλή αγάπη και
φροντίδα -σχεδόν ένα χρόνο τώρα- για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα από το ΕΚΠΑΖ Μεσσηνίας στη φάρμα "Αετοράχη" στον Πύργο Τριφυλίας, με την φροντίδα του υπεύθυνου του Κέντρου Γιώργου Γεωργακόπουλου αλλά και των εθελοντών που τον στηρίζουν.
Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή  δύο γερακίνες, μία μεσογειακή χελώνα και 5 ασημόγλαροι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο ΕΚΠΑΖ Σταθμός Μεσσηνίας διαχειρίστηκε τον τελευταίο χρόνο πάνω από 100 περιστατικά, κάποια από αυτά στάλθηκαν στα κεντρικά της Αίγινας για σοβαρές εγχειρήσεις, άλλα αποθεραπεύτηκαν στη φάρμα "Αετοράχη" και άλλα αφέθηκαν μετά από πρώτες βοήθειες σύντομα ελεύθερα. Με ένα δίκτυο 12 εθελοντών σε όλο το νομό παρέχει άμεσα και υπεύθυνα πρώτες βοήθειες, φιλοξενία και επανένταξη σε άγρια πουλιά και ζώα.
Οι δύο γερακίνες και η χελώνα αφέθηκαν ελεύθερες το πρωί στη φάρμα "Αετοράχη" που απέχει μόλις 800 μέτρα  από το Καταφύγιο Αγριας Ζωής Ευρετής-Μουζακίου-Δεντρούλης, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί  το θέαμα, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Μεσσηνίας Γιώργο Γεωργακόπουλο  για τις δράσεις του Σταθμού.
Στη συνέχεια το μεσημέρι στο Μάραθο 5 ασημόγλαροι επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον με επιτυχία.


Κ.Μπ.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.