Αφιερωμα στον Μανο Λο'ι'ζο στα Πλατανια και βραβευσεις μαθητων Μεσσηνιας και Ηλειας

Στις 17 Αυγούστου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:30 το βράδυ στο χωριό Πλατάνια Τριφυλίας, στο Ανοιχτό Θέατρο « ΝΟΤΑ ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΥ» στο Συγκρότημα «ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΑΛΕΚΟΥ» θα δοθεί μια συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ !».
Το πέτρινο θέατρο,στον
ΠΥΡΓΟ ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΛΕΚΟΥ, χωρητικότητας 1.300 ατόμων, βρίσκεται στις παρυφές του χωριού μας, πάνω από τους καταρράκτες της Νέδα, αντίκρυ στον Επικούρειο Απόλλωνα και την αρχαία Φιγαλεία, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Αυτή είναι η δέκατη τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση από το  1998 που κατασκευάστηκε ο Πύργος Μπάρμπα Αλέκου και η έκτη μετά την ανακατασκευή του Θεάτρου το 2005.
Το έτος 2013 συμπληρώθηκαν 15 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου.  Με την ευκαιρία αυτή μετά από πρόταση του Συλλόγου μας, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο στην Διεύθυνση βʼ/θμιας εκπαίδευσης των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας για την συμμετοχή των μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίων – Λυκείων σε διαγωνισμό έκθεσης. Φέτος επανελήφθη για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η διαδικασία διαγωνισμού έκθεσης με Θέμα : “Το περιοδικό που εκδίδει το σχολείο σας, πρόκειται να αφιερώσει το επόμενο τεύχος του , στη φτώχεια,ως κοινωνικό φαινόμενο που αφορά την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο ακόμη και τον ανεπτυγμένο.Εσείς καλείστε από τον υπεύθυνο ύλης να γράψετε ένα άρθρο σχετικά με το θέμα στο οποίο να παρουσιάσετε τα αίτια που προκαλούν το πρόβλημα,τις συνέπειες του για τους ανθρώπους και την κοινωνία και να προτείνετε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε αυτό να μετριαστεί. ”.
Τα βραβεία, οι έπαινοι, τα αναμνηστικά καθώς και τα βιβλία, θα δοθούν λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας. Πρόθεσή μας είναι να καθιερωθεί η διαδικασία της βράβευσης στην μνήμη της αδικοχαμένης Νότας Αρνοκούρου (θύματος της ασφάλτου στο άνθος της ηλικίας της) και στο χώρο αυτό να γίνεται η τελετή βράβευσης  κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι εκδηλώσεις αυτές, γίνονται με την χορηγία του ευπατρίδη συντοπίτη μας Κωνσταντίνου Αλέκου Αρνόκουρου, του ανθρώπου που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το περίτεχνο και μοναδικό θέατρο μας.
Τα βιβλία είναι ευγενική χορηγία των εκδοτικών οργανισμών «ΛΙΒΑΝΗ & ΠΑΠΑΔΗΜΑ & ΠΑΠΑΖΗΣΗ ».
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε σε μια βραδιά Πολιτισμού κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.