Κινδυνεύει με αφαίρεση της Γαλάζιας Σημαίας η παραλία στο Καλό Νερό

Το Καλό Νερό χθες, όπως και προχθές, γιόρταζε τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και όμως το κλίμα δεν ήταν τόσο εορταστικό αλλά αντιθέτως βαρύ, αφού είναι γνωστά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με απαγορεύσεις και περιορισμούς λόγω της Natura 2000 και των αντιδράσεων για μέτρα προστασίας της περιοχής. Χθες μάλιστα που το χωριό
γιόρταζε, όπως πληροφορηθήκαμε, κυκλοφόρησαν έντονα και διάφορες φήμες σύμφωνα με τις οποίες η παραλία του Καλού Νερού που βραβεύτηκε - και φέτος για 2η χρονιά - με Γαλάζια Σημαία, κινδυνεύει να τη «χάσει». Χωρίς να έχει καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθούν ή διαψευστούν αυτές οι φήμες, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, εκείνο που κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα ήταν πως «κάποιοι» φέρονται να έχουν εκφράσει ενστάσεις για το εάν η παραλία πληρούσε ή πληροί τους όρους για να της απονεμηθεί Γαλάζια Σημαία. Μάλιστα, όπως ακουγόταν έγιναν αναφορές, καταγγελίες ή παρεμβάσεις - από ποιους άραγε; - προς της Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης αλλά και το Διεθνή Οργανισμό "Blue Flag", για να ερευνηθεί εκ νέου και διαπιστωθεί εάν η παραλία του Καλού Νερού πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να έχει Γαλάζια Σημαία. Ενδεχομένως, όλα αυτά να είναι απλώς φήμες, που κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία για δικούς τους λόγους και δικές τους σκοπιμότητες να διασπείρουν. Ίσως όμως να έχουν και κάποια βάση. Επειδή, ωστόσο, οι καιροί είναι πολύ πονηροί και τα συμφέροντα που, όπως φαίνεται, βάλλουν κατά του Καλού Νερού και ευρύτερα της περιοχής από Κυπαρισσία μέχρι Νέδα, είναι μάλλον πολλά ή ιδιαιτέρως πολυμήχανα ή και ισχυρά, καλό θα είναι η όποια φημολογία αναπτύσσεται να μην αναπαράγεται ακρίτως. Εάν ισχύσει κάτι από τα παραπάνω, θα φανεί. Εάν όχι, πάλι θα φανεί, αλλά όσοι διακινούν τέτοιες πληροφορίες, χωρίς βάση, κάνουν ζημιά στην περιοχή, ιδίως αυτή την περίοδο που είναι στην κορύφωσή της η τουριστική κίνηση. Εκτός και εάν, όπως έλεγαν χθες στο Καλό Νερό κάτοικοι και επαγγελματίες, όλα μαζί συνδυάζονται στα παιχνίδια συμφερόντων, που εδώ και καιρό παίζονται σε βάρος της περιοχής με πρόσχημα την υποτιθέμενη προστασία της.


Η.Γιαννοπουλος 
ΘΑΡΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Οι δικες μου, καλα ανεπιβεβαιωτες -παντα-, πληροφοριες λενε οτι την ιστορια την εχει καλο-σχεδιασει ο παππας και τα παιδια του για να την διηγουνται στα εγγονια του και τα παιδια τους αντιστοιχα, ωστε αυτα ηρεμα να κοιμουνται τον υπνο του δικαιου και να ξυπνουν το επομενο πρωι νωρις, γεματα ενεργεια και εντονη τη διαθεση για περιπετειες στην αμμο...

    Παντως μπορω να επιβεβαιωσω κι εγω οτι το κλημα ηταν βαρυ και το ειχε φαει και ο γαιδαρος -ειναι και περιοδος του τωρα και ηταν γεματο...- και αυτο αποδεικνυεται απο τις εκατονταδες μπυρες που επεστραφησαν ζεστες επειδη η γουρνοπουλα που διατεθηκε δεν ειχε την ιδανικη αναλογια σε αλατοπιπερο. Οι διοργανωτες πιαστηκαν εκ απροοπτου μιας και δεν ειναι δυνατο να εισαι και βουδας και κουδας, και περιβαντολογος και ταβερνιαρης, και χελωνας και καλονεριτης.
    Σημασια εχει ομως οτι ο αγιος εβαλε το χερι του και δεν ανοιξε ρουθουνι (τα δαχτυλα του εβαλε δλδ).
    Τελος οσο αναφορα την blue flag, ο δημαρχος, καποιοι αντιδημαρχοι - δημ. συμβουλοι και ορισμενοι παραγοντες της περιοχης που ηντουσαν στο πρωτο τραπεζακι, μπροστα-μπροστα στην εξεδρα, επιτακτηκα ζητουσαν απο σημαιοφορους και παραστατες να κατεβει η συγκεκριμενη μπλε σημαια και αντικατασταθει απο αλλη μπλε σημαια με εναν κυριο που κραταει ενα δαυλι. Αυτο φυσικα δεν κατεστει δυνατο λογω των εντονων διαμαρτυριων και των διαπληκτισμων των ψυχραιμοτερων, λαμβανομενου υποψην οτι βρισκομαστε και μεσουσης της αντιπυρικης περιοδου. Το συμβαν εληξε εκει και με τις υποσχεσεις εκατεροθεν οτι θα επανελθουν για να δωσουν αμεση λυση του χρονου παλι της αγια σωτηρας.

    mim the dik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To καλόνερο θα βρεθεί έκει που του αξίζει όπως στα τέλει του 90 παραλία για κοπανακαίους και Δωριείς με μια καντινά κάτω απο του Μπαρμπα Λία,και 2 ταβερνούλες μια χαρά ήταν τότε. Τώρα έχουμε γεμισει μικρούς Δασκαλαντονάκηδες και Κωνσταντακόπουλους....άμα τους ξέρουν οι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ της περιοχης..... που ανησυχούν για την Ερημοποίηση, οι λαγοί του Παππά..... και ας διοργανώσουν και μια φορά ένα πανηγύρι της προκοπής με σοβαρή δημοτική μουσική. Αμα δεν ξέρουν αν πάνε στο Γιαννιτσοχώρι να τους δείξουν ή στο Μπούζι... όσο για τον αρθρογράφο τα έχουμε πει, το ενα πόδι βάρκα το άλλο γυαλό, μπολωθούρης που λέμε και στα χωρία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.