Για ποια παιδεία να μιλήσουμε;

Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί στην παραλία του Αϊ Λαγούδη, λουόμενοι ή θαμώνες των παραλιακών μαγαζιών, ως «πανέξυπνοι» να «ανακαλύπτουν» θέσεις στάθμευσης εκεί που όλοι οι άλλοι κουτοί και με προβληματική όραση δεν τις βλέπουν.
Μιλάμε φυσικά για την θέση που οφείλει να έχει η πόλη μας, για την εύκολη στάθμευση και για την ομαλή πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α στην παραλία καθώς και για την εύκολη προσέγγιση ασθενοφόρου, ως ελάχιστες προϋποθέσεις για την ανάληψη της «Γαλάζιας Σημαίας».
Σχεδόν μόνιμα, η πρόσβαση αυτή είναι αποκλεισμένη από τα σταθμευμένα οχήματα, αυτοκίνητα και μηχανάκια, παρότι υπάρχει ειδική σήμανση που ενημερώνει για την χρησιμότητα της θέσεις αυτής.

Προφανώς, για τους κυρίους και τις κυρίες που παραβλέπουν την πινακίδα και παρκάρουν είναι αρκετά πιο δύσκολο γι’ αυτούς, να παρκάρουν 100-200 πιο μακριά και να περπατήσουν από ότι θα είναι για ένα άτομο με κινητικά προβλήματα!!!!
Απλά, αίσχος….
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τροχαία Κυπαρισσίας έχει κατ’ επανάληψη «λάβει δράση» αλλά» γραμματείς και φαρισαίοι» του Δήμου, (και ακόμα και πιο πάνω), άλλοτε με καλό και άλλοτε με άσχημο τρόπο, ζητούν να «σβηστούν» οι κλήσεις με την επισήμανση: «Τι κάνετε ρε σεις, μην γράφετε τον κόσμο για τέτοια πράγματα» και άλλα τέτοια κομψά και όμορφα…

5 σχόλια:

  1. Η παιδεία δεν αποκτάται στα 18+ που παίρνουν δίπλωμα οι οδηγοί...νεοέλληνας να βολέψει τον εαυτούλη του αδιαφορώντας για τους άλλους...δεν θα μπεί ποτέ τάξη στην πόλη και στην χώρα γιατί πάντα οι πολιτικοί θα την χαρίζουν στους αυλοκόλακες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκπαίδευση σχετικά με το σεβασμό των δικαιωμάτων των άλλων αρχίζει σε νεαρή ηλικία ... πριν το παιδί αρχίζει το σχολείο ακόμη. Σε άλλες πιο πολιτισμένες χώρες, η σωστή συμπεριφορά στο δρόμο αρχίζει μόλις ένα παιδί αρχίζει το σχολείο. Απλά με τη διδασκαλία ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους.
    Δυστυχώς, δεν ζούμε σε μια πολιτισμένη χώρα. Εδώ, όποιος έχει ένα αυτοκίνητο πιστεύει ότι ο δρόμος ανήκει μόνο σ 'αυτόν. Υπάρχει πλήρης έλλειψη σεβασμού του δικαίου, καθώς και η έλλειψη επιβολής του νόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κρίμα που η κρίση δεν ειναι τοσο μεγαλη ωστε να μας παρουν και τα αμαξια να αρχισουμε να ξαναπερπαταμε και να χασουμε κανενα κίλο...στην Ελλάδα νομίζουμε οτι οποιος περπαταει ειναι τρελλός και φτωχός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΔΕΝ ΓΡΑΨΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.