Πάνος Μπόζος,παραίτηση παρωδία!

Είναι γεγονός ότι ο κ. Μπόζος από τα τέλη Ιουλίου έχει καταθέσει την επιστολή παραίτησής του από την θέση του αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, με χρέη επικεφαλής στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Εμείς θέτουμε κάποια ερωτήματα όμως και η απαντήσεις ας προκύψουν από τις σκέψεις των αναγνωστών μας….
Κύριε Μπόζο, καλά, ήταν αναγκαία η παραίτησή σας με δεδομένο ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου λήγει η θητεία σας και από καλά
επιβεβαιωμένες πληροφορίες σαφώς και δεν προωθείται η ανανέωσή της; 
Έπρεπε να φτάσει το πειθαρχικό να τιμωρήσει τον ορθοπεδικό του νοσοκομείου (αρκετό καιρό μετά τις δεκάδες παραβάσεις του υπαλληλικού κώδικα και του κώδικα δεοντολογίας που διέπει τους ιατρούς) και να δεχθεί και άλλες δεκάδες προφορικές διαμαρτυρίες για την συμπεριφορά του Γενικού χειρουργού, που οι πρακτικές τους υπονομεύουν την λειτουργία του Νοσοκομείου μας;
Αλήθεια, τι κάνατε τα χρόνια που ηγείστε του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για τα υπερσύγχρονα χειρουργεία του νοσοκομείου μας, που πολλές φορές με πρωτοβουλία του χειρουργού αυτού δεν αναλαμβάνουν ούτε επεμβάσεις σκωληκοειδίτιδας; (Θυμίζουμε ότι πριν από τρία περίπου χρόνια επαναλειτούργησαν τα χειρουργεία του νοσοκομείου μετά από μια εκ βάθρων ανακατασκευή)… 
Ποιες διοικητικές κυρώσεις υπέστησαν αυτοί που υποχρέωναν τους νοσηλευόμενους ασθενείς να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο του Πύργου ή της Καλαμάτας για μια ή δυο μέρες που δεν εφημέρευε το δικό μας νοσοκομείο και να επιστρέφουν πίσω με τους συνοδούς τις ημέρες εφημερίας; (λες και την απλή παρακολούθηση της νοσηλείας τους για μια , δυο μέρες δεν μπορούσαν να αναλάβουν οι νεαροί γιατροί που έκαναν το αγροτικό τους στο νοσοκομείο)
Μήπως η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση του ήμι-κυβερνώντος Π.Α.Σ.Ο.Κ δεν μπορούσε να σας εξασφαλίσει μια πλουσιοπάροχη νέα θητεία και απλώς επιλέξατε να κάνετε την «ηρωική σας» έξοδο;
Όσο για τις φήμες που τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο (συμπεριλαμβανομένων και ημών) σας θέλουν να «ασφυκτιατε» και αντιδράτε στις φήμες περί υποβάθμισης του Νοσοκομείου θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι αρχικά, η πρώτη υποβάθμιση έγινε επί των ημερών σας, με την ενοποίηση της διοίκησης των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας) κάτι που τελικά δεν είναι κακό σε όλες τις εκφάνσεις του.
Όμως, η λειτουργική υποβάθμιση του νοσοκομείου βαρύνει καθαρά εσάς κ. Μπόζο, τόσο για τις συμπεριφορές πολλών ιατρών του νοσοκομείου, όσο και με την ΜΗ αναπλήρωση κενών όπως η «βροντερή» αποχώρηση του κ. Ρούσση ο οποίος με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ κλινική του, εμπειρία στήριζε το νοσοκομείο όσο δεν το έχει κάνει κανένας μέχρι σήμερα.
Φυσικά δεν φταίει αυτός που συνταξιοδοτήθηκε, εσείς φταίτε που δεν τον αναπληρώσατε!
Ξέρετε, η διοίκηση ενός νοσοκομείου δεν είναι μαθηματικές εξισώσεις που ομολογουμένως, γνωρίζετε πολύ καλά τους τρόπους επίλυσής τους ως ακαδημαϊκός!
Ούτε η Κυπαρισσία είναι η «όμορφη Κηφισιά».
Οι εποχές τις «κλαδικής» έχουν περάσει και αυτό μάλλον αργήσατε να το καταλάβετε…
Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε, μακριά από τα κοινά της πόλης μας όμως, εφόσον δεν έχετε καταλάβει ότι η αξιοκρατία και η ειλικρίνεια είναι βασικά συστατικά του τρόπου διακυβέρνησης και διοίκησης….

10 σχόλια:

  1. Αναρωτιεμαι αν ειναι ικανοποιημενος απο τον εαυτο του αν νιωθει υπερηφανος αν κοιμαται με τη συνηδειση του καθαρη αν εχει καν συνηδειση!!! πως αντικριζει τον εαυτο του στον καθρεφτη του και τι θα εχει να πει στα εγγονια του για τη θητεια του στο νοσοκομειο της κυπαρισσιας....αναρωτιεμαι εγω που εχω τα μισα του χρονια ...καπιοι δορισαν και προσφεραν για να γινει το νοσοκομειο δυνατο και χρησιμο καπιοι δουλεψαν για να το στηριξουν και ηρθε ο κυριος αποτυχημενος υποψυφιος βλαχοδημαρχος της κηφισιας να το διαλυσει . . .καλη συνεχεια γλυκε παππου στα καταστροφικα σου σχεδια οποια κι αν ειναι αυτα . Να πας στο καλο και οσο ποιο μακρια απο τουτο το τοπο γινεται για να γλιτωσεις απο ...σενα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας πείθετε κύριε Μπόζο....
    Να φεύγατε πέρυσι αν είχατε καταλάβει κάτι αλλά τι να λέμε τώρα;;;;
    Χάνει κανείς την "κουταλίτσα";;;
    Ε, είπατε, ένας μήνας έμεινε ας κάνω τον "καμπόϊ", άλλωστε "κοιμούνται" οι Κυπαρισσιώτες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υστεροβουλε συμφεροντολογε δεν διοικουν με την ''αυλη'' διοικουν με κατι αλλο που δεν θα το αναφερω σεβομενος τους αναγνωστες οχι εσενα .γιατι εσυ δεν ξερεις τι θα πει σεβασμος στον ηλικιωμενο στον αρρωστο στο παιδι στην υγεια...ντρεπεται η πολη που σε καλοδεχτηκε για λογαριασμο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου βγάζεις εμπάθεια για τον αξιολογότατο διοικητή.Κρίμα που το blog σας έγινε μέσο κοινής γνωστοποίησης ενδόψυχων σκοπιμοτήτων.Ο κ. Μπόζος αναμόρφωσε το νοσοκομείο.Μόνο οι έχοντες πρόβλημα στους οφθαλμούς τους δεν τον βλέπουν και οι εμπαθείς.Δημοσιογραφία με προσωπικά συμφέροντα είναι καρικατούρα που τεινει στην καλλικαντζούρα.Μην εκτίθεσε ανωνύμως διότι είσαι επώνυμος και στις διακοπές σου αυτά λες όπου σταθείς και με όποιον συνευρεθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό θα ήταν και εσείς να αναφέρεστε με το όνομά σας εφόσον έχετε αντίθετη άποψη. Εύχομαι να μην χάσετε και εσείς τη χρυσή σας κουτάλα...

      Διαγραφή
  5. Να πας να υποβαλεις την παραιτηση σου στις οικογενειες των γιατρων και ολων των εργαζομενων του νοσοκομειου της κυπαρισσιας και αν εχεις τα μουτρα να ζητησεις και συγνωμη απο τους ανημπορους που στερησες οτι στερησες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Admin
    Μήπως μπορούμε να ξέρουμε ποιός υπογράφει το άρθρο?¨η είναι email αναγνώστη.
    Ευχαριστώ
    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναρωτιέμαι αν σκέπτεστε καθόλου πριν δημοσιεύσετε οποιαδήποτε άρθρο στον ιστότοπό σας...
    Αρχικά, την πορεία του ανθρώπου αυτού την έχει κρίνει και θα την κρίνει οριστικά η κοινωνία και αυτοί που έχουν επίγνωση της δράσης του και τον έχουν κατατάξει σαφώς στο περιθώριο.
    Στη συνέχεια παρακαλώ επίσημα και με γνώση του Υπαλληλικού Κώδικα και του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και τη συνοδή νομοθεσία να μου απαντήσετε στα κάτωθι:
    - Ποιες διατάξεις γνωρίζετε να παραβίασε ο Ορθοπαιδικός του Νοσοκομείου που τόσο απροκάλυπτα καταδικάζετε;
    - Σε ποιο πλιτισμένο Νοσοκομείου της υφηλίου νοσηλεύονται ασθενείς σε κλινικές που δεν εφημερεύουν απλά και μόνο σκεπτόμενοι τη βολή των συνοδών τους και όχι την υγεία τους;
    - Γνωρίζετε τα καθήκοντα των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου; Γνωρίζετε ότι η παρακαλούθηση νοσηλευόμενων ασθενών ανήκει αποκλειστικά στους επιμελητές και ειδικευόμενους ιατρούς; Και αν η "απλή", για εσάς, παρακαλούθηση κατέληγε στο θάνατο του ασθενούς; Ποιον θα "κράζατε" αυτή τη φορά; Μήπως την επόμενη φορά που το Νοσοκομείο θα μείνει χωρίς Μικροβιολόγο, Ακτινολόγο ή καθαρίστρια να αναλάβουν πάλι οι αγροτικοί ιατροί;
    - Ποια περιοχή 20.000 μόνιμων κατοίκων της Ελλάδας διαθέτει οργανωμένο Νοσοκομείο (και όχι κακέκτυπο υπό διάλυση) και δικαιούται να το διαθέτει; Και μάλιστα όταν απέχει λιγότερο από 60 χλμ από 2 πρωτεύουσες νομών;
    - Γνωρίζετε ότι οι διορισμοί και η αναπλήρωση προσωπικού καθώς και η οργανωτική δομή του ΕΣΥ και της διοίκήσής του αποτελεί αρμοδιότητα της κεντρικής εξουσίας και όχι του εκάστοτε Διοικητή ή Αναπλ. Διοικητή;

    Θα σας παρακαλούσα πριν δημοσιεύετε άρθρα που γίνονται ευρεία γνωστά στην κοινή γνώμη να ερευνάτε πριν προβείτε σε βαρύγδουπες δηλώσεις. Αυτή είναι και η έννοια της δημοσιογραφικής έρευνας ακόμη και αν αυτή είναι καταγγελία.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ/ή συνομιλητή, τον ορθοπαιδικό τον καταδίκασε μια φορά το αρμόδιο όργανο και άλλες πολλές ακόμα και εγώ που αρνήθηκε να εξετάσει τη μητέρα μου ενώ εφημέρευε γιατί κάπου έπινε μπύρες! Σε ό,τι αφορά των εν λόγω διοικητή νοσοκομείου δεν διαφέρει σε τίποτε άλλο από τους προκατόχους του (όχι όλους φυσικά) που μετά την θητεία τους απέκτησαν πολυτελείς κατοικίες στο νομό μας αλλά και αλλού. Επίσης θα ήθελα να σας υπενθυμίσω-ενημερώσω σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε πως το συγκεκριμένο νοσοκομείο αν και κακέκτυπο έχει σώσει ουκ ολίγες ζωές γι'αυτό όπως λέτε αφήστε τον κόσμο να κρίνει!
      Η αναπλήρωση γιατρών και λοιπών διοικητικών υπαλλήλων γίνεται από το ΕΣΥ το πως θα φερθεί μετέπειτα ο καθένας είναι στο χέρι του σωστά?
      Συμφωνώ μαζί σας στο ότι ορισμένοι από όσους κάνουν το αγροτικό τους είναι ακατάλληλοι το λιγότερο, αμμόρφωτοι αφού έχουν συνταγογραφήσει λάθος φάρμακα θέτοντας σε κίνδυνο ζωές ασθενών και εμένα προσωπικά κόντεψαν να μου προκαλέσουν σοβαρή βλάβη σε ορθοπαιδικό χτύπημα.
      Γιαυτόν λοιπόν να εξετάζετε προσεκτικότερα και εσείς όπως και όλοι μας τα γραφόμενά σας.

      Διαγραφή
  8. Αν νομίζαμε οι Τριφύλλιοι ότι υπήρχε νοσοκομείο Κυπαρισσίας ήμασταν γελασμένοι! Ήταν ήδη από χρόνια σκορποχώρι! Οι μόνιμοι ιατροί τσακωμένοι όλοι με όλους και διαρκώς αλληλομυνηόμενοι και οι αγροτικοί και οι ειδικευομενοι γιατροί να τα κάνουν όλα! Στην κατάσταση που ήταν ή έπρεπε να γίνει γενικό ξεκαθάρισμα ή κλείσιμο.Έ! Ήλθε η Τρόικα και θα κλείσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.