''Ενεση'' χρηματος απο τον Δημο στη τοπικη κοινωνια

Οικονομικη ''ενεση'' αποτελει η αποπληρωμη ληξιπροθεσμων οφειλων του Δημου εναντι ιδιωτων στην κοινωνια της Τριφυλιας.
Μετα το κονδυλι που διατεθηκε υψους 3,2 εκ. ευρω,ηδη το 1,8 εκ. ευρω το Δημαρχειο εχει καλυψει οφειλες απεναντι σε
τριτους (εργολαβους,προμηθευτες,εμπορους) και εχουν αποπληρωθει ενταλματα που εκκρεμουσαν.
Προσεχως συμφωνα με τις προβλεψεις θα αποδοθουν ακομη 480.000 ευρω σε 150 περιπου δικαιουχους.

1 σχόλιο:

  1. Η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών μετά την υπογραφή του σχετικού συμφώνου με το υπουργείο είναι όντως ανάσα για επιχειρήσεις και εργολάβους που ο Δήμος τους χρωστάει χρήματα και είναι και ανάσα για το Δήμο που θα ξεφορτωθεί κάποια χρέη. Μην σας διαφεύγει όμως το γεγονός ότι αυτά τα χρήματα που διαθέτει το κράτος για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών θα παρακρατηθούν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και τη ΣΑΤΑ - τους θεσμοθετημένους πόρους του κράτους για τους ΟΤΑ - των επόμενων ετών. Εκεί δηλαδή που θα έπαιρνε ο Δήμος ένα Χ ποσό θα πάρει κατά πολύ μειωμένο Χ ποσό τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι δανεικά και αγύριστα τα χρήματα του κράτους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τα παρακρατεί από τους θεσμοθετημένους πόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.