Σήμα κινδύνου για τους καταρράκτες της Νέδας

Ένας επίγειος παράδεισος στην Πελοπόννησο κινδυνεύει από την απερισκεψία ασυνείδητων πολιτών, οι οποίοι κατά την επίσκεψή τους αφήνουν πίσω τους σκουπίδια. Ο λόγος για τους καταρράκτες της Νέδας. Η Νέδα είναι ένα ποτάμι που πηγάζει από το όρος Λύκαιο, ρέει προς τα δυτικά και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος, μεταξύ των ακτών της Κυπαρισσίας και της Ζαχάρως. Οι καταρράκτες της και το άγριο,
φυσικό, τοπίο, σε συνδυασμό με τη σπηλιά, γνωστή και ως πύλη προς τον Άδη, κάνουν θελκτικό το μέρος. Οι επισκέπτες, ιδίως τους θερινούς μήνες, συρρέουν κατά δεκάδες, δυστυχώς όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, κάποιοι απολίτιστοι, όχι μόνο δε σέβονται τη φύση, αλλά δημιουργούν εστίες μόλυνσης, ενώ ο κίνδυνος να προκληθεί ακόμα και πυρκαγιά είναι μεγάλος, εφόσον δεν είναι λίγοι αυτοί που κατασκηνώνουν και ανάβουν φωτιά. Το ποτάμι πήρε την ονομασία του από τη νύμφη Νέδα. Το μήκος της είναι 32 χιλιόμετρα. Χαρακτηριστικό της είναι πως πρόκειται για το ένα από τα δύο ποτάμια στην Ελλάδα, μαζί με την Έρκυνα, που έχει θηλυκό όνομα.

ΘΑΡΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Μάλλον αυτός που έγραψε το παραπάνω άρθρο έχει καιρό να κατέβει στη Νέδα. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την τόσο μα τόσο διαφημισμένη Νέδα έκαναν το κόπο και τοποθέτησαν σε διάφορα σημεία του μονοπατιού μικρούς κάδους , αλλά και ένα μεγάλο κοντά στο πέτρινο γεφύρι άλλα δεν πάνε και αντίστοιχα συχνά να μαζέψουν τα σκουπίδια και δεδομένου της μεγάλης κίνησης του καλοκαιριού τα σκουπίδια ξεχειλίζουν σε χρόνο μηδέν με αποτέλεσμα να καταλήγουν στο ποτάμι.
    Κάντε κάτι σωστά ή μην το κάνετε καθόλου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αρνόκουρος δεν θα παρέμβει γαι την Νεδα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.