Ξεκίνησε το μεγάλο πανηγύρι της Κυπαρισσίας

Ξεκίνησε από χθες η μεγάλη παντριφυλιακή εμποροπανήγυρις του «Σταυρού» στην Κυπαρισσία. Χθες, μάλιστα, έγινε και η κατάλληλη σήμανση για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους, ενώ από το απόγευμα πολλές παράγκες με διάφορα είδη ήταν έτοιμες, σήμερα, δε, αναμένεται να έχουν στηθεί και να είναι σε πλήρη λειτουργία σχεδόν
όλες! Το Λούνα – Παρκ, για τους μικρούς και μεγαλύτερους επισκέπτες, λειτουργεί ήδη από τις προηγούμενες μέρες με πολλά παιχνίδια!
Το δε πανηγύρι εκτείνεται στους δρόμους γύρω από την εκκλησία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», κοντά στην παραλία της Κυπαρισσίας. Την Παρασκευή το βράδυ θα τελεστεί στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, όπου αναμένεται να συρρεύσουν χιλιάδες πιστών από ολόκληρη την Πελοπόννησο και την Αθήνα με δεκάδες λεωφορεία. Το Σάββατο το πρωί, ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα γίνει λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού στους δρόμους του πανηγυριού, συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, σχολείων, πιστών και των επισήμων πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων.
Η μεγάλη εμποροπανήγυρις της Κυπαρισσίας θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα έχει ποικιλία εμπορευμάτων σε πολύ χαμηλές τιμές. Επίσης, λειτουργούν υπαίθρια σουβλατζίδικα με λαχταριστά και ποιοτικά κρεατικά, σαλάτες, κρύα μπύρα και ποτά! Το γεγονός ότι φέτος η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πέφτει Σάββατο αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση της κίνησης στην πόλη και το πανηγύρι!

Του Ηλία Γιαννόπουλου
ΘΑΡΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Μια προειδοποίηση. Όταν πάτε στο πανηγύρι, βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειδώσει τα σπίτια σας. Διαφορετικά, θα έχετε μια δυσάρεστη έκπληξη όταν επιστρέψετε.
    Υπάρχουν ήδη περιστατικά που αναφέρθηκαν. Επίσης, για όσους ακόμα πάτε στην παραλία, μην πάρετε τίποτα πολύτιμο μαζί σας.
    Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά υπάρχουν πολλοί τσιγγάνοι που περιφέρονται τριγύρω και δεν είναι όλοι εδώ για να πουλήσουν πράγματα στο πανηγύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ--
    1] ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ και
    2]ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ [600-900 χιλιομ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.