Αντιμετωπιση της ασθενειας των φοινικοδεντρων στη Τριφυλια.Οδηγιες στους πολιτες.

Ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις πραγματοποιεί ο Δήμος Τριφυλίας για την αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικόδεντρων από το κόκκινο σκαθάρι, που πλέον πλήττει και την περιοχή της Τριφυλίας.
Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν από το
Καλό Νερό και συνεχίστηκαν στην Κυπαρισσία όπου συνεργεία του Δήμου υπό την εποπτεία του Αλέκου Σπυρόπουλου στις 3 Σεπτεμβρίου με την εφαρμογή των μέτρων “καραντίνας” κόπηκαν επτά (7) προσβεβλημένοι φοίνικες, υπό την επίβλεψη της γεωπόνου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Μπέσσα Σπυριδούλας και της υπεύθυνης του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας κ. Ζωής Πετροπούλου.
Σήμερα, ο κ. Παρασκευόπουλος και η κ. Πετροπούλου με την παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια και του Δ/ντη Γυμνασίου Φιλιατρών κ.Νίκου Αθανασόπουλου πραγματοποίησαν αυτοψία στους ιστορικής αξίας και έντονα συναισθηματικά φορτισμένους υπεραιωνόβιους φοίνικες στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Φιλιατρών. 
Από την αυτοψία προέκυψαν ενδείξεις προσβολής δύο τουλάχιστον φοινικόδεντρων από το κόκκινο σκαθάρι. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποφασίστηκε η άμεση και επείγουσα
περέμβαση με τη μέθοδο της “δενδροχειρουργικής” και φαρμακευτικής θεραπείας – πρόληψης. 
Οι αυτοψίες θα συνεχισθούν στους Δημοτικούς χώρους όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας που έχουν στους ιδιωτικούς τους χώρους φοινικόδεντρα να κάνουν τους επιβαλλόμενους ελέγχους συμβουλευόμενοι τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.