ΑΟΚ: Αφεντικό στην Μεσσηνία- Ασταμάτητος, «Πρόσω ολοταχώς» για τον τίτλο!!! ΜΟΝΟ 4-1 τον Πάμισο

Ασταμάτητος και μόνος στην κορυφή ο ΑΟΚ από σήμερα και η τύχη του τίτλου και πάλι στα χέρια ή μάλλον στα πόδια των κυανόλευκων.
Ενώ οι παράγοντες του Πάμισου ετοιμάστηκαν για «πόλεμο», ζητώντας, εκτός από την παρουσία ομάδων Ο.Π.Κ.Ε και παρουσία εισαγγελέως, οι Κυπαρίσσιοι απάντησαν με ποδοσφαιρική «τρομοκρατία»….
...ακολουθούν, ανάλυση του αγώνα, βίντεο, δηλώσεις των πρωταγωνιστών και πλούσιο φώτο-ρεπορτάζ
Με κερκίδα που πληρούσε σε όλους τους τομείς τις προϋποθέσεις της καλής φιλοξενίας, πάντα με δεδομένο ότι θα παιζόταν το ντέρμπι της αγωνιστικής, να είναι «αρωγοί» με τις επευφημίες και τις φωνές τους, οι ποδοσφαιριστές του Παναγόπουλου, μετά από ένα «αναγνωριστικό» σαρανταπεντάλεπτο, «λύγισαν» τους φιλοξενούμενους μόλις στο 2ο λεπτό του 2ου ημιχρόνου!!! 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
Δείτε την είσοδο των ομάδων ΕΔΩ
Οι φιλοξενούμενοι, με ορισμένους παράγοντες προκλητικούς, αρκετή ώρα πριν αρχίσει η αγώνας, είχαν ζητήσει παρουσία εισαγγελέα και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Στο Δημοτικό Στάδιο Κυπαρισσίας, παρότι ο κόσμος της Κυπαρισσίας «χρέωνε» την «σφαγή» της προηγούμενης εβδομάδας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, στις «άκρες» των παραγόντων της ομάδας της Μεσσήνης, προσήλθε με καλή, χαρούμενη διάθεση και με πρόθεση να ενισχύσει την ομάδα χωρίς να προκαλεί και χωρίς να αντιδρά ιδιαίτερα, στις προκλήσεις των φιλοξενούμενων (κάποια «γαλλικά» ακούστηκαν βέβαια).
Κλίμα θερμό, πάντα σε κόσμιο πλαίσιο, με καπνογόνα κατά της είσοδο των ομάδων και ελάχιστες κροτίδες ΕΚΤΟΣ γηπέδου, προσπάθησαν να «επιβάλουν» τον «νόμο του ισχυρού» σε επίπεδο κερκίδας.
Γιατί ο ισχυρός σήμερα αλλά και φέτος στην κατηγορία είναι ο Α.Ο.Κ και ούτε κάρτες στο 30ο δευτερόλεπτο ούτε ψευτο –κόκκινες μπορούν να τον σταματήσουν πολύ περισσότερο δε, εισαγγελείς και Ο.Π.Κ.Ε καθώς το παιχνίδι παίζεται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και εκεί η ομάδα σταματάει μετά τα 4 γκολ.

Με την έναρξη του αγώνα το βάρος έπεσε στο σκληρό παιχνίδι και στις «ξάπλες» από πλευράς φιλοξενούμενων. Οι ποδοσφαιριστές του Πάμισου «έπεφταν» και «σφάδαζαν» ακόμα και με το αεράκι που φυσούσε κατά διαστήματα. Αργός ρυθμός και λίγες φάσεις στο πρώτο μέρος του αγώνα με την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις λιγοστές φάσεις με «υποψία» γκολ πάντως να ανήκουν στους γηπεδούχους. Ο «πάγκος» των πρασίνων ασχολούνταν με όλους και με όλα εκτός από την ροή του αγώνα, ενώ ο διαιτητής του αγώνα κ. Τσεκούρας κρατούσε τις ισορροπίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς να τραβά τα άκρα στα όποια σκληρά μαρκαρίσματα υπήρξαν εκατέρωθεν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι παράγοντες του Πάμισου θέλησαν να τα βάλουν και με τον γιατρό του αγώνα επειδή «αρνήθηκε να κάνει ράμματα στον πάγκο, σε έναν ποδοσφαιριστή που τραυματίστηκε» ενώ ο γιατρός ανέμενε το ασθενοφόρο για την μεταφορά του τραυματία στο νοσοκομείο.
Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσαν ειδικά από την αριστερή τους πλευρά να καταφέρουν να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Κάτι που έγινε αρκετές φορές χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα τους αντιπάλους τους οι οποίοι έδιναν ρεσιτάλ ηθοποιίας και βουτιάς!!! Με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου όμως και την επιστροφή των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο η εικόνα του αγώνα άλλαξε κατά πολύ. Όχι τόσο σε ότι αφορά την υπεροχή καθώς αυτή εξακολουθούσε να ανήκει στους γηπεδούχους όσο στην εμφανή διαφορά ποιότητας των δύο ρόστερ. Οι γηπεδούχοι άφησαν στα αποδυτήρια την μέτρια εμφάνιση του πρώτου μέρους και από πολύ νωρίς κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι και πάλι στα μέτρα τους όχι όμως με απλά λόγια και σε επίπεδο θεωρίας αλλά με πράξεις και γκολ!!!
Μόλις στο 2ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο Γαργαρώνης, με απευθείας κτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων στέλνοντας τον κόσμο στο 7ο ουρανό συμπαίκτες, παράγοντες και φυσικά φιλάθλους.

Αυτό ήταν, «άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου» ή μάλλον, «οι ασκοί των γκολ»!!!
Στο 49’ σειρά πήρε ο Μανδραπήλιας, που δεχόμενος μια κάθετη πάσα, λίγο μέσα από την δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο τέρμα για δεύτερη φορά.
Το 3-0 ήρθε από τον Στρέπη ο οποίος λίγο πίσω και αριστερά από το σημείο του πέναλτι, με ένα αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά των φιλοξενούμενων.




Ο χορός των γκολ για τους γηπεδούχους έκλεισε από τον Μανδραπήλια και πάλι, ο οποίος πέτυχε το 2ο προσωπικό του γκολ και πάλι με ένα δεξί πλασέ στο 68ο λεπτό.



Στο 76ο λεπτό ήρθε το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Παναγόπουλου «έσβησαν» τις μηχανές και είχαν δώσει χώρο στους «νησιώτες». Σε αντίθεση, αξίζει να σημειώσουμε, με τις υποδείξεις του προπονητή τους ο οποίος φώναζε συνεχώς: πάμε να βάλουμε όσα μπορούμε… και σωστά τους έλεγε καθώς όπως μας είπε και αυτός και συμφωνούμε απόλυτα, όταν βρίσκεις τον Πάμισο σε τέτοια κατάσταση ( σε αυτά τα χάλια λέμε εμείς), τι θα κάνεις; Δεν θα βάλεις 5-6 ή και 7 γκολ αν μπορέσεις; Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι πιθανόν το γκολ των φιλοξενούμενων να μην το είδαν οι «ορδές εκδρομέων» από την Μεσσήνη (30-40 άτομα ενώ περιμέναμε 1-2 λεωφορεία όπως έλεγαν), καθώς βλέποντας την «γύμνια» της ομάδας τους μετά το 4-0 είχαν αρχίσει να αποχωρούν.
Πανηγυρισμοί για τον Α.Ο.Κ:
Μικρογραφία
Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Φιλντίση καθώς και ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος καθώς πρώην Δήμαρχος Μεσσήνης και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Κώστας Σπυρόπουλος, που ως «εγγυητές» της ηρεμίας και την ομαλής διεξαγωγής του αγώνα κάθισαν μαζί και μάλιστα στην πλευρά όπου βρέθηκαν οι οπαδοί των φιλοξενούμενων.

Δυστυχώς για τους φιλοξενούμενους, ο εισαγγελέας καθώς και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο γήπεδο έφυγαν «άπραγες» καθώς ποτέ δεν έχει υπάρξει κίνδυνος για όποια ομάδα έχει βρεθεί στην Κυπαρισσία και φυσικά ούτε υπήρξε υποψία κινδύνου και σήμερα.
Εγγυητές αυτού είναι η Διοίκηση του Α.Ο.Κ που πορεύεται με όπλο την πολύ καλή ομάδα που έφτιαξε και βελτιώνει συνεχώς με τον Παναγόπουλο στο τιμόνι και φυσικά ο κόσμος που η όποια «τρομοκρατία» περιορίζεται στην δημιουργία καυτής έδρας για κάθε φιλοξενούμενο χωρίς φυσικά να προπηλακισμούς και διάφορες άλλες αγριότητες. Στα έξω-αγωνιστικά ποικίλα σχόλια με πολλή δόση χιούμορ πάντα, συγκέντρωσε ο «πυροσβέστης» παράγοντας του Α.Ο.Κ Γιώργος Φωτεινός και ο «προβοκάτορας» Στέλιος Διαμαντόπουλος.
Ο πρώτος για τις επιδόσεις του στην χρήση πυροσβεστήρα, άμεσα και αποτελεσματικά και ο δεύτερος καθώς φωτογραφιζόμενος με τον τιμωρημένο Μπίζο στις κερκίδες ο κόσμος του έκανε πλάκα φωνάζοντας: "ναι, του πριονίζεις την καρέκλα με τον Ντουγερόγλου και μετά φωτογραφίζεσαι μαζί του!!!!"


Ε, με όλα αυτά οι νησιώτες έφεραν Ο.Π.Κ.Ε και εισαγγελέα να μας συλλάβουν.
Ευτυχώς που οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες και πάνω απ’ όλα νοήμονες και αντιλήφτηκαν από την πρώτη στιγμή ότι ούτε ο Παλαιοκώστας βρισκόταν στις κερκίδες ούτε «οι πυρήνες της φωτιάς» και ότι θα περάσουν ένα όμορφο ηλιόλουστο απόγευμα στην Κυπαρισσία απολαμβάνοντας το «ξεγύμνωμα» των καλούντων τους.
Τέλος να αναφέρουμε ότι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή από όλους στο γήπεδο, στην μνήμη της άτυχης Κωνσταντίνας Σταυροπούλου, που έχασε την μάχη με την ζωή, νοσηλευόμενη στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Λάρισας, μετά το δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, στο οποίο επέβαινε.


Οι δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας, Σ. Ανδρουτσή:
 Μικρογραφία
Οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Π. Παναγόπουλου:
Μικρογραφία
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Σταματόπουλος, Γαργαρώνης, Μαρασίν, Μητρόπουλος, Ντιόπ, Στρέπι, Μανδραπήλιας, Παναγόπουλος
ΠΑΜΙΣΟΣ: Γρηγορόπουλος, Αλεβίζος, Κωτσάκης, Φιλόπουλος, Δημητρακόπουλος, Μωράκης, Πατσιώτης, Τριψάς, Ζάρκος, Ηλιόπουλος, Τριψάς.
Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής:
                       Ομάδα                          Βαθμοί        Αγώνες  Νίκες  Ισοπαλίες  Ήττες  Υπέρ  Κατά  
1.Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ               321310213012
2.ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ30139313114
3.ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ2913922268
4.ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ2513742146
5.ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ24137331916
6.ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ20136251818
7.Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ18135351716
8.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ1613445911
9.Α.Ο. ΦΑΡΑΙ15134361010
10.ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ14133551313
11 Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ1413427916
12.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ1313346721
13.Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ13133461418
14.Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ11133281421
15.Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ8132291331
16.Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ613139922

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.