ΣΟΚ για τους παραγωγούς: Ούτε ευρώ για τα 5.000 καμένα ελαιόδεντρα

Δε δικαιούνται αποζημίωση οι ελαιοκαλλιεργητές για τα 5.000 αιωνόβια δέντρα που κάηκαν τον περασμένο Μάιο στην Κυπαρισσία, σύμφωνα με την απάντηση που δόθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ στον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά.
Ο λόγος είναι πως η έκταση που κάηκε είναι 300 στρέμματα, μικρότερη από το πλαφόν των 500 στρεμμάτων που προβλέπεται στο σχετικό κανονισμό για τις αποζημιώσεις λόγω πυρκαγιάς.
Οπως ενημέρωσε ο κ. Αλευράς, μετά την πυρκαγιά στα τέλη Μαΐου, έστειλε αίτημα αποζημίωσης τόσο στον υπουργό Αθ. Τσαυτάρη όσο και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασ. Εξαρχο. Στόχος είπε, ήταν να μειωθεί το πλαφόν των 500 στρεμμάτων σε λιγότερα στρέμματα. Είχε θυμίσει δε πως κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις αποζημίωσης στις οποίες κάηκαν 510 στρέμματα, από τα οποία ήταν δασικά τα 490 και αποζημιώθηκαν κανονικά τα 20 αγροτικής έκτασης.
Τόνισε την ανάγκη ν’ αλλάξει ο κανονισμός και να αποζημιωθούν οι ελαιοκαλλιεργητές, πολλοί από τους οποίους έπαθαν καθολική καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.