Αυτοψία Τατούλη στις καταστροφές στην Τριφυλία

Άμεσα θα γίνουν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν στην Τριφυλία οι τελευταίες θεομηνίες, σύμφωνα με τις εντολές και οδηγίες που έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής τις πληγείσες περιοχές του Δήμου.
Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μεσσηνίας, έφθασαν στην Κυπαρισσία, όπου τους περίμεναν ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, οι αντιδήμαρχοι Έργων Παναγιώτης Τσίγγανος, Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κατσούλας και Φιλιατρών Τάσος Πούλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Μπασδάνης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γιώργος Γκόνης και ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.
Ο κ. Τατούλης είδε αρχικά το «προβληματικό» γεφυράκι στην εθνική οδό, όπου το ρέμα που ξεκινά από τα καμένα βουνά των Άνω Μπλεμενιάνων πλημμυρίζει το δρόμο, και ακολούθως επισκέφθηκαν άλλα σημεία που το ρέμα προκαλεί προβλήματα σε σπίτια και περιουσίες στα Μυραίικα. Ήδη έχει καταστραφεί ένα γεφύρι και έχουν αποκλειστεί σπίτια. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα προβληματικά και επικίνδυνα σημεία της εθνικής οδού Κυπαρισσίας – Φιλιατρών, στην Τερψιθέα, όπου εξαιτίας των μπαζωμένων ή και ανύπαρκτων χανδάκων απορροής των υδάτων εκατέρωθεν του οδοστρώματος προκαλούνται πλημμυρικά φαινόμενα και, μάλιστα, στην τελευταία θεομηνία είχε διακοπεί η κυκλοφορία.
Επόμενος σταθμός της αυτοψίας του περιφερειάρχη ήταν ο Αγρίλης, όπου το ρέμα έφραξε το γεφύρι και προκάλεσε προβλήματα, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν στα σημεία του επαρχιακού δρόμου Φιλιατρών – Περδικονερίου, όπου μεταξύ Φιλιατρών – Πλάτης και Πλάτης – Περδικονερίου προκλήθηκαν με την τελευταία θεομηνία κατολισθήσεις και σοβαρές καθιζήσεις του δρόμου. Μάλιστα, σε ένα σημείο «έφυγε» μεγάλο τμήμα και η κυκλοφορία γίνεται με μεγάλη δυσκολία και επικινδυνότητα, ενώ δεν μπορεί να περάσει από εκεί με ασφάλεια λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
Την επίλυση και αποκατάσταση των προβλημάτων θα μελετήσουν και με ταχύτατους ρυθμούς θα εκτελέσουν τις αναγκαίες εργασίες οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας από το πρόγραμμα της Περιφέρειας, όπως δεσμεύτηκε στο δήμαρχο και τους συνεργάτες του ο περιφερειάρχης. Παρεμβάσεις θα γίνουν στο ρέμα που ξεκινά από τα καμένα βουνά των Άνω Μπλεμενιάνων και προκαλεί τεράστια προβλήματα σε σπίτια και περιουσίες, κυρίως στα Μυραίικα, στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών στο ύψος της Τερψιθέας, καθώς και στον επαρχιακό δρόμο Πλάτης – Περδικονερίου, στα δύο σημεία που «έφυγε» τμήμα.
Η ανταπόκριση του περιφερειάρχη ήταν άμεση και η συνεργασία του με το Δήμο Τριφυλίας κρίνεται ουσιαστική, χρήσιμη και αποτελεσματική.
Όπως είπε στο «Θ» ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, «η επίσκεψη του περιφερειάρχη και η συζήτηση που είχαμε, αφού είδε και ο ίδιος και ο προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας τα προβλήματα, μαζί με τον κ. Αλευρά, που είχε ξαναέρθει, ήταν χρήσιμη, ουσιαστική και αποτελεσματική. Ο περιφερειάρχης ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για παρεμβάσεις με έργα στο ρέμα που ξεκινά από τα καμένα βουνά των Άνω Μπλεμενιάνων, στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών, στην Τερψιθέα, όπου προκαλούνται πλημμυρικά φαινόμενα στο δρόμο, και στον επαρχιακό δρόμο Φιλιατρών – Πλάτης και Πλάτης – Περδικονερίου. Έδωσε σαφείς εντολές και κλιμάκιο της Π.Ε. Μεσσηνίας θα κάνει αυτοψία για να μελετηθούν οι παρεμβάσεις και άμεσα να γίνουν οι διαδικασίες.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του, τέθηκε και το θέμα του λιμανιού της Κυπαρισσίας, για το οποίο ο περιφερειάρχης είπε ότι βρίσκεται στην τελική φάση η έγκριση της μελέτης αποκατάστασης, μετά από κάποιες τροποποιήσεις, θέμα για το οποίο ζητήσαμε επιτάχυνση των διαδικασιών…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

2 σχόλια:

  1. Το βλέμα του τατούλη ειναι όλα τα λεφτα, του μιλάνε για καταστροφές και μάλλον σκέφτετε τσίπουρο με μεζε, αναρωτίεμαι, δεν ντρεπονται λίγο ρε ΄φίλε, υπαρχει και φιλότιμο ρεεεεεε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί να ντραπούν ο Τακούλης και ο άνετος Κώστας; Αυτοί μόνο με μεγάλες Επενδύσεις ανακατεύονται ! Η΄ καλύτερα γράψε Κόλιας !!! Οσο για τον Πετράν το Παλλάδιον και η Καστάτ να ειναι καλά και ας πάει και το παλιάμπελο !! Για χαντάκια και παλιολιμάνια θα ασχολείται τώρα ; Αστα να τα πάρει το νερό !Ωραίος ο ΚουΚουΠετράν!!!

      Διαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.