«Παγκόσμια ημέρα βουνού», αφιέρωμα στο Ταΰγετο από τους μαθητές του «Αλγόριθμου».Με αφορμή την 11 Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Βουνού, οι μαθητές της σχολής πληροφορικής «Αλγόριθμος» (Μεσσήνη) πραγματοποίησαν έρευνα για το βουνό του Ταϋγέτου. Το αποτέλεσμα της ερευνητικής εργασίας το οποίο αποτελεί και χρήσιμο πληροφοριακό υλικό για την αξία του Ταϋγέτου στον άνθρωπο αλλά και τη τουριστική του προβολή του έχει καταχωρηθεί σε ομάδα στο facebook με το τίτλο «Ταΰγετος Ορεινή Συμπολιτεία». 
Πρόκειται για μια ανοικτή ομάδα όπου ο καθένας μπορεί να καταθέσει τις απόψεις του αλλά και να αναρτήσει πληροφορίες, εικόνες και βίντεο για το Ταΰγετο.
Οι μαθητές έχουν αναρτήσει υλικό σχετικά με την ιστορία του βουνού αλλά και την ανθρώπινη δραστηριότητα σε αυτό. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση για το βουνό που μας περιβάλλει άλλωστε η παγκόσμια ημέρα βουνού θεσπίστηκε για να αναδείξει το ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων.
Το συντονισμό έχει ο Γιάννης Λάσκαρης (laskaris0@gmail.com). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.