Εγκριθηκε η μελετη ευσταθειας και στερεωσης του Καστρου της Κυπαρισσιας

Εγκριθηκε απο το Υπουργειο Πολιτισμου η μελετη στηριξης.στερεωσης και ευσταθειας των βραχων του Καστρου της Κυπαρισσιας που το περιβαλλουν και ουσιαστικα το θεμελιωνουν.
Το Κάστρο της Κυπαρισσίας αποτελεί ένα κλασσικό ιστορικό μνημείο με ίχνη Αρχαιοελληνικής δόμησης στο εσωτερικό του (Μυκηναϊκή Περίοδος), ενώ στα
εξωτερικά τοιχώματα επικρατούν κατασκευές Βυζαντινής τεχνοτροπίας.
Νεοτερες επισκευές και προσθήκες από τις αρχές του 13ου αιώνα Φράγκικης προέλευσης, εντάσσονται στις κατασκευές του, ενώ δεν λείπουν και οι Τούρκικες παρεμβάσεις που χρονολογούνται μετά το 1460 μ.Χ.
Αντικείμενο της μελέτης αποτέλεσε η διατύπωση προτάσεων μέτρων βελτίωσης των συνθηκών θεμελίωσης των περιμετρικών τειχών και των εσωτερικών κτισμάτων του κάστρου.
Με τη σχετικη αποφαση που δημοσιευθηκε στη Διαυγεια http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%93%CE%9B%CE%93-%CE%9F54 θα προχωρησουν οι εργασιες με συνεργασια ολων των αρμοδιων φορεων Πολιτισμου και Αρχαιοτητων αντιστοιχα.

1 σχόλιο:

  1. ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΠΕΥΚΑ [ κοντα στις μάνδρες] ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΤΕΨΕΙ ΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΦΙΛΑΝΘΕΙΣ.....,ΟΣΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ.
    ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΧΩΡΗΣΗ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΜΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΞ ΙΤΑΛΙΑΣ, ΠΟΛΥΞΕΡΗΔΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ.
    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΔΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ.
    ΤΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΕΙ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΦΥΤΡΩΣΟΥΝ ΠΕΥΚΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΣΥΚΙΕΣ.
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΑΣ [Εργοδηγος σε εργαστήριο ερευνας αντοχης σκυροδέματος και εδαφομηχανικων ερευνών, που ξερει τι προτεινουν κατα καιρους οι αρχιτεκτονες εξ Ιταλίας........]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.