Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε προχθές το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας κ. Osvaldo Cobacho Martinez, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτριο Μανιάτη και μέλη της Διοίκησης.
Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε τον Πρέσβη ότι έχει επισκεφθεί την Κούβα, την οποία μάλιστα, ονόμασε «Μαργαριτάρι της Καραϊβικής» και της οποίας η ζωντάνια εκφράζεται στην εξωτική μουσική και τους χορούς της.
Η Κούβα δεν είναι μόνο “Κουμμουνισμός” και “πούρα”. Έχει εκπληκτικές παραλίες, δάση με φοίνικες, κοραλλιογενή νησάκια. Εκεί έζησαν άνθρωποι που έγιναν αιώνια σύμβολα με εξέχοντες πρωταγωνιστές τον γοητευτικό επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, τον Φιντέλ Κάστρο, ενώ παραμένει υψωμένο το τελευταίο λάβαρο αντίστασης της παγκοσμιοποίησης. Η Κούβα είναι ένα εξωτικό νησί που παραμένει στο προσκήνιο της ιστορίας για σχεδόν μισό αιώνα και εμφανίζει μεγάλες αντιθέσεις και ιδιαιτερότητες.
Τα κυριότερα προϊόντα της είναι το ΡΟΥΜΙ – ΤΕΛΙΚΑ – ΚΑΛΟΥΑ – ΚΑΠΝΟΣ και ΠΟΥΡΑ.
Ο Πρέσβης έμεινε ενθουσιασμένος από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Μανιάτη για τις γνώσεις που έχει για την χώρα του και τον ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή. Συζήτησαν για τις εμπορικές σχέσεις που μπορούν μελλοντικά να αναπτυχθούν, οργανώνοντας επιχειρηματικές αποστολές στην Κούβα με Μεσσήνιους επιχειρηματίες.
Στη συνέχεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και ο κ. Πρέσβης συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά σύντομα στην Πρεσβεία στην Αθήνα για περαιτέρω συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.