Αντιδράσεις και ερωτηματικά για διαθεσιμότητα – κινητικότητα των οδηγών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας


Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίζονται οι αντιδράσεις και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας απέναντι στη διαθεσιμότητα και κινητικότητα οδηγών της νοσηλευτικής μονάδας στο ΕΚΑΒ, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως είναι γνωστό, θέτει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 1.233 υπαλλήλους όλων των νοσοκομείων της χώρας, με τον κλάδο των οδηγών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα να καταργείται ως ειδικότητα. Μέχρι, δε, και τα μέσα του μήνα θα κοινοποιηθούν οι κατάλογοι με τα ονόματα των εργαζομένων που θα μπουν σε διαδικασία διαθεσιμότητας.
Συνολικά, από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα 204 άτομα, για τα οποία προβλέπεται άμεση ένταξή τους στο ΕΚΑΒ.
Θυμίζουμε πως το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, σε προ ημερών επιστολή του στον υπουργό Υγείας και το διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ανέφερε: «Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν στη διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρων, προκαλείται μεγάλη αναταραχή και ανησυχία στους κόλπους των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Οι οδηγοί των ασθενοφόρων των νοσοκομείων θεωρούνται άκρως απαραίτητοι και επιτελούν διαφορετικό έργο απ’ ό,τι οι οδηγοί του ΕΚΑΒ. Σας εφιστούμε την προσοχή και θεωρούμε ότι οποιαδήποτε ακραία ενέργειά σας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους πολίτες της περιοχής».
Ο οδηγός του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Μπάμπης Καρυώτης, εξέφρασε σε χθεσινές του δηλώσεις τη σφοδρή αντίδραση του ιδίου, των συναδέλφων του, καθώς και του συνόλου των εργαζομένων του νοσοκομείου, όπως και του Σωματείου τους, στη διαθεσιμότητα – κινητικότητα. Παράλληλα, έθεσε δημόσια ερωτήματα προς το διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Τάκη Κατσίβελα και το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργο Μπέζο, ζητώντας τους άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις για τα κριτήρια επιλογής, σχετικά με τη διαθεσιμότητα, καθώς και το πού θα πάνε οι οδηγοί: «Θα ήθελα να ρωτήσω τον καθ’ ύλη αρμόδιο, τον κ. Κατσίβελα, το διοικητή της 6ης ΥΠΕ, να μας πει τα κριτήρια της επιλογής και το πού θα πάμε εμείς οι 11 οδηγοί του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, όπως και όλοι οι άλλοι. Και παρακαλώ αυτό να είναι σύντομο και ξεκαθαρισμένο, ώστε να ξέρουμε κι εμείς τι θα κάνουμε. Ως προς όλα αυτά που ακούγονται και τις διαδόσεις, που δεν ξέρω ποιες αληθεύουν και ποιες δεν αληθεύουν, θα θέλαμε πάλι συγκεκριμένες απαντήσεις. Καλό είναι να είναι άμεση η συγκεκριμένη απάντηση, γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία απάντηση, παρά “ξέρουμε να κρυβόμαστε” Ούτε ο αρμόδιος διοικητής μας, ο κ. Μπέζος, μας ξεκαθαρίζει – αν ξέρει να μας απαντήσει –τι θα γίνει με όλους τους οδηγούς των Νοσοκομείων Κυπαρισσίας και Καλαμάτας Νομίζω ότι αυτό δεν είναι κατάσταση. Αυτό είναι κοροϊδία και δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί».

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

2 σχόλια:

  1. Αυτο επρεπε να ειχε γινει χρονια πριν ενα ασθενοφορο 5 οδηγοι και καφε απεναντι στην κυρα Δημητρα οσοι δεν τον επιναν στην πλατεια ειναι ολοι αυτοι οι χειροκροτητες του συστηματος που μας εφρε εδω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εχουν θρασος και φωναζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σου ευχομαι να ψοφισεις στον δρομο για την καλαματα με ταξη, γίδι του συστήματος, γεωργιαδης νο 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.