Φόλες στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας…

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας από τις φόλες που έριξαν τις προηγούμενες μέρες ασυνείδητοι και, μάλιστα, στην κεντρική πλατεία, για να σκοτώσουν τα δέσποτα που περιτριγυρίζουν στην περιοχή.
Δύο σκυλάκια μέχρι στιγμής, όπως έχει
διαπιστωθεί από φιλόζωους, έπεσαν θύματα της εγκληματικής δράσης αγνώστου ή αγνώστων που έριξαν φόλες. Το ένα από αυτά έχει ξεφύγει τον κίνδυνο, ενώ το δεύτερο μέχρι αργά χθες το μεσημέρι έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Όπως είπαν στο «Θ» μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας, την Κυριακή και τη Δευτέρα δύο σκυλάκια στην Κυπαρισσία κινδύνευσαν να θανατωθούν με τον πιο βίαιο και βάναυσο τρόπο, από φόλες που έριξε άγνωστος ή άγνωστοι στην πλατεία και πέριξ αυτής.
Την Κυριακή, κάτοικος της περιοχής που έπινε τον καφέ του σε καφετέρια στην πλατεία της Κυπαρισσίας είδε ένα σκυλάκι να είναι καταγής και αντιλήφθηκε, καθώς δεν έδειχνε να είναι καλά, πως κάτι συμβαίνει. Αμέσως πήγε στο σημείο και αφού διαπίστωσε πως πιθανόν να έχει φάει φόλα, το μετέφερε στον κτηνίατρο Γιάννη Μαρκόπουλο, ο οποίος περιέθαλψε το ζώο και του έκανε ένεση. Μετά από λίγο το σκυλάκι έβγαλε από το στομάχι του ένα κομμάτι κρέας με άσπρη σκόνη, η οποία προφανώς ήταν το δηλητηριώδες φάρμακο με το οποίο έγινε η απόπειρα να σκοτώσουν τα αδέσποτα της πλατείας. Το σκυλάκι, με τη φροντίδα του κτηνίατρου, ξεπέρασε τον κίνδυνο.
Χθες το πρωί, μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών ενημερώθηκαν ότι ένα σκυλάκι στην πλατεία σπαρταρά και βγάζει αφρούς από το στόμα. Πήγαν επιτόπου, το πήραν και το μετέφεραν στον κτηνίατρο, ο οποίος του έκανε ένεση και πλύση στομάχου. Όμως, όπως εκτιμάται, από την ώρα που έφαγε το δηλητήριο είχαν περάσει αρκετές ώρες και γι’ αυτό δεν ανταποκρίθηκε κάνοντας εμετό και βγάζοντας τη δηλητηριασμένη τροφή που είχε καταναλώσει. Όπως είπαν τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας, ψάχνοντας στην πλατεία και τη γύρω περιοχή, σε κάδο απορριμμάτων που είναι στο πεζοδρόμιο του κτηρίου της ΕΑΣ Μεσσηνίας, είδαν να υπάρχει άσπρη σκόνη και ρύζι με γυαλιά!
Τα μέλη της Φιλοζωικής τόνισαν πως, όντως, τα αδέσποτα έχουν αυξηθεί και μπορεί κάποιοι να ενοχλούνται από την παρουσία τους στην πλατεία, αλλά δεν είναι λύση να τα σκοτώνουν ρίχνοντας φόλες. Επιπλέον, επισήμαναν πως ο Δήμος Τριφυλίας, όπως και ο κάθε Δήμος, σύμφωνα με το νόμο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό, υποχρεούται να μεριμνά για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας από τις 25 Οκτωβρίου 2012 έχει πάρει απόφαση (αρ. απόφ. 334/2012) και έχει συγκροτήσει επιτροπή για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Τριφυλίας, που έχει ως βασικούς άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή και τη σήμανση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την αποπαρασίτωση, την περίθαλψη και, τέλος, την υιοθεσία ή επανατοποθέτησή τους στο φυσικό τους χώρο! Τι έχει κάνει και τι κάνει ο Δήμος Τριφυλίας για τα αδέσποτα;

Του Ηλία Γιαννόπουλου
ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.