Ενώ η περιφερειακή παράταξη είναι σε διάλυση: Η εκδοχή Τατούλη ανατριχιάζει τη ΝΔ

"Ζαλάδες" τον τελευταίο καιρό για τα στελέχη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο από τις επικοινωνιακές κινήσεις της ηγεσίας για τις επιλογές σχετικά με την Περιφέρεια. Οι εξελίξεις οδηγούν σε αναδίπλωση και εσωστρέφεια καθώς
οι "πληροφορίες" και οι εκτιμήσεις είναι αντικρουόμενες.
Πολύ περισσότερο καθώς στα "θολά νερά" των επιλογών της ηγεσίας ψαρεύουν οι ανώνυμοι της μπλογκόσφαιρας που "σπρώχνουν" ερμηνείες οι οποίες δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Τα προβλήματα είναι ακόμη μεγαλύτερα στη Μεσσηνία όπου και ξετυλίχτηκε το επικοινωνιακό παιχνίδι τις τελευταίες ημέρες. Το σύνολο σχεδόν των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται κατά της ενδεχόμενης υποστήριξης Τατούλη, αλλά παρά τις "απειλές" για… ανυποταξία από την εκλογική μάχη σε αυτή την περίπτωση, αναδιπλώνεται γνωρίζοντας το απρόβλεπτο των επιλογών του Αντώνη Σαμαρά. Η παρουσία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη σε κάθε βήμα του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα προκάλεσε εκνευρισμό κυρίως μεταξύ των στελεχών που έχουν "εκτεθεί" στη δημόσια αντιπαράθεση. Αλλά και γιατί ο περιφερειάρχης συνοδευόταν από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου που είναι "κόκκινο πανί" για τους νεοδημοκράτες, ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Η εικόνα της διαρκούς κίνησης του Πέτρου Τατούλη δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά αξιοποιήθηκε στο έπακρο για να προβληθεί ως "μεταστροφή" για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του. Ενώ η απουσία του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα -που επικρίνει συχνά τον περιφερειάρχη- έδωσε λαβή να κυκλοφορήσουν στο Διαδίκτυο σενάρια αντιπαλότητας του πρωθυπουργού με τα "καραμανλικά" στελέχη.

Η "ζαλάδα" γίνεται μεγαλύτερη καθώς απέναντι σε αυτή την εικόνα υπάρχουν οι "διαρροές" από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας προς φιλικά μέσα, οι οποίες αναφέρουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ότι το κόμμα θα υποστηρίξει δικό του υποψήφιο. Την προηγούμενη εβδομάδα ο "Τύπος της Κυριακής" έγραφε ότι «στην Πελοπόννησο, αν και την υποψηφιότητα του εν ενεργεία περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη υποστηρίζουν γαλάζια στελέχη και οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει ισχυρό προβάδισμα, η ΝΔ προσανατολίζεται σε πρόσωπα όπως η βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και πρώην βουλευτής Γρηγόρης Αποστολάκος, ο νυν δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας ενώ δεν αποκλείεται τη στήριξη να πάρει πρόσωπο από το χώρο της αγοράς». Χθες η "Καθημερινή" ανέφερε ότι «στην Πελοπόννησο αναζητείται ο αντίπαλος του κ. Π. Τατούλη» και είναι μια από τις τρεις Περιφέρειες όπου δεν έχει καταλήξει η Νέα Δημοκρατία.

Με δεδομένα όλα αυτά τα αντιφατικά στοιχεία και την "κρυψίνοια" στις κινήσεις Σαμαρά, το στελεχικό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας τελεί σε σύγχυση, βλέπει το χρόνο να περνά και το πολιτικό κλίμα να βαραίνει, αδυνατώντας να χαράξει πολιτική για μια κρίσιμη μάχη όπως αυτή των περιφερειακών εκλογών. Πολύ περισσότερο καθώς η παράταξη που υποστήριξε το 2010 τελεί εδώ και καιρό σε πλήρη διάλυση, χωρίς επικεφαλής και δυνατότητα στοιχειώδους παρέμβασης στα όσα σοβαρά συμβαίνουν στην Περιφέρεια. Και ακόμη δεν γνωρίζουν… με ποιον θα πάνε στις εκλογές!


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.