Ποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι προηγούνται σε σταυρούς στην Τριφυλία

Ηχηρές εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες, επιφύλασσε η προτίμηση, επιλογή και σταυροδοσία των πολιτών στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των τεσσάρων συνδυασμών στο Δήμο Τριφυλίας.
Όπως φαίνεται - έστω και από «ανεπίσημα» στοιχεία -, μένουν εκτός του
νέου Δημοτικού Συμβουλίου, είτε εκλεγεί δήμαρχος ο Παναγιώτης Κατσίβελας είτε εκλεγεί ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της απερχόμενης συμπολίτευσης που ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό του κ. Κατσίβελα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Βιβή Παντελάκη και Παναγιώτης Σουρέτης από τη Δ.Ε. Φιλιατρών και ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Δημήτρης Μπασδάνης από τη Δ.Ε. Αετού.
Ο τελευταίος δεν εκλέγεται σε καμία περίπτωση, καθώς η Δ.Ε. Αετού είναι διεδρική εκλογική περιφέρεια και τη μία έδρα καταλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους του επιτυχόντος συνδυασμού και τη δεύτερη ο πρώτος του πρώτου επιλαχόντος συνδυασμού (μείζονος μειοψηφίας). Είτε εκλεγεί ο κ. Κατσίβελας είτε εκλεγεί ο κ. Ανδρινόπουλος, οι δύο πρώτοι των συνδυασμών αυτών είναι ο Γιάννης Μερκούρης και ο Αλέξανδρος Κουτρουμπής, με τον κ. Μπασδάνη να είναι δεύτερος σε ψήφους στο συνδυασμό του κ. Κατσίβελα με τον οποίο ήταν υποψήφιος.
Ο Παναγιώτης Σουρέτης, υποψήφιος του συνδυασμού του κ. Κατσίβελα, μένει εκτός, αφού είναι πέμπτος σε ψήφους από τη Δ.Ε. Φιλιατρών. Ακόμη κι εάν εκλεγεί ο κ. Κατσίβελας, δεν εκλέγει πέντε δημοτικούς συμβούλους στη Δ.Ε. Φιλιατρών.
Η, δε, Βιβή Παντελάκη, απερχόμενη πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας - δημοτική σύμβουλος Φιλιατρών, φέρεται να μην εκλέγεται, καθώς καταλαμβάνει την τέταρτη θέση μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού Κατσίβελα στα Φιλιατρά. Ακόμη κι αν εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Κατσίβελας, με βάση την κατανομή που εκτιμάται πως γίνεται στις έδρες, δεν εκλέγει τέσσερις συμβούλους στη Δ.Ε. Φιλιατρών, αλλά μόλις τρεις!
Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο κ. Κατσίβελας, από το συνδυασμό του θα μείνει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και ο νυν αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών, Τάσος Πούλος, που είναι τρίτος σε ψήφους, μιας και ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας θα εκλέξει μόνον 2 στη Δ.Ε. Φιλιατρών.
Στα Φιλιατρά, έδρα φέρεται να καταλαμβάνει η Ρ.Α.ΚΙ. με πρώτο σε ψήφους τον Δημήτρη Τάμπαση, ενώ φέρεται πως ίσως εκλέγει έδρα στην Κυπαρισσία και όχι, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, στη Δ.Ε. Αυλώνος, την οποία θα καταλάβει ο επικεφαλής του συνδυασμού, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα πάρει την έδρα, όπως εκτιμάται, στη Δ.Ε. Φιλιατρών, την οποία θα καταλάβει ο επικεφαλής Σαράντος Κουκούμης. Σημειώνεται πως μέχρι και αργά χθες το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστή, επίσημα από το Πρωτοδικείο, η κατάταξη των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Τριφυλίας με βάση τους σταυρούς προτίμησης. Τα αποτελέσματα που αναφέρουμε είναι ανεπίσημα, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν διαθέσιμα ο Δήμος Τριφυλίας και οι συνδυασμοί από τους εκλογικούς τους αντιπροσώπους. Επίσης, η τελική κατανομή των εδρών στον επιτυχόντα και τον πρώτο επιλαχόντα συνδυασμό θα γίνει μετά και την επαναληπτική εκλογή της Β' Κυριακής. Έτσι, μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις ως προς τις Δ.Ε. που παίρνουν οι δύο αυτοί συνδυασμοί τις έδρες.
Με βάση αυτά τα στοιχεία οι υποψήφιοι που φέρονται να προηγούνται είναι:
Από το συνδυασμό «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» του Ευστάθιου Ανδρινόπουλου στη Δημοτική Ενότητα Αετού οι Αλέξανδρος Κουτρουμπής και Γεώργιος Αντωνόπουλος, στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος οι Γεώργιος Γαλάνης και Μιλτιάδης Νασόπουλος, στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων οι Γεώργιος Σκιαδάς, Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος, Πολυχρόνης Κουνάβης, Παναγιώτα Λάππα, Ιωάννα Γκλιάτα - Κατσούλα, στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας οι Σωτήρης Μπακούρος, Δημήτρης Κουτσούλης, Θεόδωρος Γκρίτζαλης και Δημήτρης Γιαννόπουλος, στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών οι Ανδρέας Στεργιόπουλος, Γεώργιος Ασημακόπουλος, Γεώργιος Γεωργακόπουλος και Ιωάννης Σάκκουλας, στη Δημοτική Ενότητα Τριπύλης ο Ιωάννης Βασιλόπουλος.
Από το συνδυασμό «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε» του Παναγιώτη Κατσίβελα στη Δημοτική Ενότητα Αετού οι Ιωάννης Μερκούρης και Δημήτρης Μπασδάνης, στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος οι Σπύρος Χρονόπουλος και Γεώργιος Τσακανίκας, στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων οι Ιωάννης Αδρακτάς, Αλέξανδρος Τζωρτζίνης, Ιωάννης Κατσούλας, Ιωάννης Καλκαβούρας και Αναστάσιος Αδρακτάς, στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας οι Παναγιώτης Τσίγγανος, Μαρία Πανουσιοπούλου, Ζαχαρίας Κανελόπουλος και Γιαννούλα Κωνσταντέλλου, στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών οι Δημήτριος Σαρμαντζής, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, Αναστάσιος Πούλος και Βιβή Παντελάκη, στη Δημοτική Ενότητα Τριπύλης ο Θεόδωρος Τσαλαμανδρής.
Από τη Ρ.Α.ΚΙ. του Γιώργου Θεοδωρακόπουλου, στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος (σ.σ. ωστόσο, αν τελικά πάρει εκεί έδρα, θα την πάρει ο επικεφαλής) πρώτος σε ψήφους είναι ο Ιωάννης Παρασκευόπουλος, στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας ο Νώντας Βουδούρης, στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων ο Ηλίας Μπουντουβάς και στη Δ.Ε. Φιλιατρών ο Δημήτρης Τάμπασης.
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Σαράντου Κουκούμη, στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας πρώτη σε ψήφους είναι η Ειρήνη Κουκούμη, στη Δ.Ε. Φιλιατρών ο Νικόλαος Μητρομάρας και στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων ο Σπυρίδωνας Καμινάρης.


Toυ Η.Γιαννοπουλου
απο το ''ΘΑΡΡΟΣ''

12 σχόλια:

 1. εκτος απο τον κ.Κουτσουλη ποιος αλλος ειναι νεο αιμα?//

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ.

   Διαγραφή
  2. κουτρουμπης αλεξ.ταμπασης δημ.κουτσουλης,σαμαρτζης δημ.

   Διαγραφή
 2. Τι να το κανουμε το νεο αιμα? αφου οι υπαρχοντες που μας διοικουν τις τελευταιες δεκαετιες ειναι απολυτως πετυχημενοι. Η Τριφυλια ειναι εφαμιλη του Μοντε Καρλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Πανουσιοπουλου και ο Ζαχαριας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ Η ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ. ΤΑ ΙΔΙΑ Κ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΓΚΟΡΤΣΟΙ. ΟΥΣΤ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εσύ όχι Γκόρτσος αλλά αγκορτσιά είσαι.Η Πανουσιοπούλου ειναι δεύτερη φορά που εκλέγεται κ η Κωνσταντέλου το ίδιο νομιζω(είχε εκλεγεί στο δήμο κυπαρισσίας)Οι αλλοι ειναι παλιοί ναι αλλα ο κόσμος τους ψήφισε κ αυτούς.Οπότε εσυ ξυδάκι.Κ στη Κυπαρισσία να ξερεις ποτέ αριστερά...Ουτε για πλάκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι η Κωνσταντέλλου δεν είχε ξαναεκλεγεί, στο "νήμα" είχε χάσει από την Πανουσιοπούλου...
   Ωστόσο όπως πολύ σωστά αναφέρεις, λες και εκλέγονται με το πιστόλι... Μα ο κόσμος τους ψήφισε, τι φωνάζουν;;;

   Διαγραφή
 6. Ειδικά Ο κ. Τσιγγανος έχει κανει σημαντικό έργο , οπότε να είμαστε λίγο προσεκτικοί παρακαλώ, άλλωστε πως θα έβγαινε 1ος έαν δεν ήταν τόσο καλός. Θα ανέφερε μια λίστα με τα έργα και τις πράξεις του αλλά δεν φτάνουν οι χαρακτήρες στα σχόλια ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο λόγος για τον οποίο οι ίδιοι άνθρωποι εκλέγονται στο δημοτικό συμβούλιο, είναι ότι υπάρχουν περισσότεροι ηλικιωμένοι κάτοικοι που ψήφισαν. Αν θέλετε νέοι στο δημοτικό συμβούλιο, περισσότεροι νέοι πρέπει να ψηφίσουν. Είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να φέρει την αλλαγή. Διαφορετικά, αν κάνετε τα ίδια πράγματα, με τον ίδιο τρόπο ... θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΜΗ τσακωνεστε βρε παλλικαρια η επιτυχια ερχεται με το παντρεμα του παλιου με το νεο Η εμπειρια να μαθει τους απειρουσ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΓΚΟΡΤΣΟΣ ΓΚΟΡΤΣΟΣ ΓΚΟΡΤΣΟΣ ΓΚΟΡΤΣΟΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.