Άγρια καταδίωξη και συλλήψεις ανοικτά του Κυπαρισσιακού από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή

Σε μια «τυπική» περιπολία με πλωτό σκάφος, άνδρες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής από το Λιμεναρχείο Πύλου, εντόπισαν σήμερα τα ξημερώματα «ανοικτά» της Μαραθούπολης την προσπάθεια κάποιων ανδρών να μεταφορτώσουν από ένα ταχύπλοο σε ένα μεγαλύτερο σκάφος ποσότητα χαρτοκιβωτίων.
Κρίνοντας το περιστατικό ως ύποπτο και «άξιο έρευνας» προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα δύο σκάφη, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν προς ενίσχυση και δεύτερο σκάφος. Μόλις έγινε αντιληπτό το σκάφος του Λιμενικού, οι χειριστές των δύο άλλων σκαφών ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να απομακρυνθούν.
Καθώς κατέφθανε και το δεύτερο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ξεκίνησε «άγρια» καταδίωξη ανοικτά της Μαραθούπολης με αποτέλεσμα σε πρώτη φάση να «ακινητοποιηθεί» το ένα ταχύπλοο και να συλληφθούν οι επιβαίνοντες ενώ στο ταχύπλοο που επέβαιναν βρέθηκαν 23.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πρώτοι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στο Λιμεναρχείο Πύλου το οποίο ξεκίνησε και την προανάκριση για το συμβάν, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται καθώς και το δεύτερο σκάφος έχει ήδη εντοπιστεί και ακινητοποιηθεί και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος προσπαθούν να συλλάβουν τους υπόλοιπους συμμετέχοντες σε αυτή την υπόθεση.
Είναι γεγονός ότι στην περιοχή μας, είναι συχνή η εκφόρτωση λαθραίων τσιγάρων και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει συλλήψεις λαθρεμπόρων αλλά και κατασχέσεις φορτίων.
Να θυμίσουμε ότι και το απανθρακωμένο πτώμα που είχε βρεθεί στις 24/03 στην Βλασσάδα εικάζεται ότι συνδέεται με υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων καθώς υπάρχει πιθανότητα για τις ερευνητικές αρχές ο άτυχος άνδρας να είχε δει την εκφόρτωση του παράνομου φορτίου και να «πλήρωσε» με την ζωή του την ατυχία του να βρίσκεται στο σημείο εκείνη τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.