Ανακοινώθηκε το νέο Κυβερνητικό Σχήμα, επιστρέφει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Μετά από πολυήμερες διαβουλεύσεις ανάμεσα στα κόμματα που συνθέτουν την Κυβέρνηση και έντονες παρασκηνιακές επαφές, η νέα (για πρώτη φορά γυναίκα) Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητική Εκπρόσωπος κυρία Σοφία Βούλτεψη ανακοίνωσε την σύνθεση του Νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
Εντύπωση προκαλεί η αντικατάσταση του κ. Ν. Δένδια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τον κ. Βασίλη Κικίλια, με
τον κ. Δένδια πάντως να καταλαμβάνει πιο καίριο Υπουργείο σε σχέση με την εκτέλεση του Κυβερνητικού έργου, αυτό της Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο οποίο προστέθηκαν οι κκ. Γιακουμάτος από την Ν.Δ και Κωνσταντινόπουλος από το Π.Α.Σ.Ο.Κ
Και ο «ανεξάρτητος» κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο κυβερνητικό σχήμα που καταλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Στο Υπουργείο Υγείας αντικαταστάθηκε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης από τον έτερο προερχόμενο από τον Λ.Α.Ο.Σ και μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ κύριο Μάκη Βορίδη.
Επίσης άλλες δυο κυρίες εισήλθαν στο κυβερνητικό σχήμα, η κυρία Α. Γκερέκου ως Υφυπουργός στο Υπουργείο Πολιτισμού και η κυρία Παπακώστα ως Υφυπουργός Υγείας
Κλείνοντας, «ο κρυφός άσσος» του Πρωθυπουργού αφορούσε το όνομα που αντικατέστησε τον κ. Στουρνάρα στο Υπουργείο Οικονομικών (ο οποίος την άλλη εβδομάδα αναλαμβάνει την Κεντρική Τράπεζα της χώρας), όνομα που δεν «είχε παίξει» καθόλου σε διαδρόμους Βουλής και Υπουργείου καθώς ούτε σε δημοσιογραφικά Πηγαδάκια.
«Τσάρος της Οικονομίας» λοιπόν από αύριο, επιλέχθηκε ο μέχρι πρότινος Οικονομικός Σύμβουλος της EUROBANK,και καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κύριος Γκίκας Α. Χαρδούβελης.
Τέλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, επιστρέφει «στα γνώριμα λημέρια του» στην Λεωφόρο Μεσογείων, καταλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.
Η ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.